Programozótehetségek: Fernezelyi Simon

|

Több sikeres robotverseny után immár mentorként tevékenykedik az AKG diákja, aki műszaki területen szeretne továbbtanulni.

Első magyar résztvevőként jutott ki a First Lego League (FLL) világbajnoki döntőjére az AKG ReSAP csapata, amiben fontos szerepe volt Hajdu Tamásnak és Fernezelyi Simonnak. A két fiatal idén már mentorként is bizonyított.

Mikor kezdtél el informatikával foglalkozni? Hogyan képezted magad?

Informatikával régóta foglalkozom. Először az otthoni számítógépen kezdtem el rajzolgatni, majd első alkalmazásaimat PPT-ben csináltam, ahol hiperhivatkozások segítségével állítottam össze rövidebb játékokat. Az AKG második évében kezdtem el járni a robotikaszakkörre, ahol részt vettünk a First Lego League robotépítő és -programozó csapatversenyen. A csapatban a fő feladatom a programozás volt, de az FLL-en kívül is dolgoztam mindenféle Lego-projekteken. A tavalyi év folyamán egy projektet kellett elvégezni, és én ennek keretében egy kísérletezőszettet építettem fel. Eközben ismerkedtem meg az Arduino és az elektronika világával, idén pedig továbbfejlesztem ezt az eszközt, amivel részt veszek egy Ifjúsági Innovációs versenyen. Emellett az iskolában is tanulunk C# programozást.



Milyen távlati terveid vannak?

A következő időszakra nincsenek nagyra törő terveim, szeretnék minél több kisebb-nagyobb projektet elvégezni, utána pedig jön az érettségi. Nincs határozott célom, hogy milyen egyetemen szeretnék továbbtanulni, de az biztos, hogy műszaki pályán akarok mozogni.

Életkor: 17 év
Tanulmányok: Alternatív Közgazdasági Gimnázium
Fontosabb díjak, elismerések:
FLL nemzeti elődöntő I. hely (2014, 2016)
FLL nemzetközi középdöntő II. hely (2016)
FLL európai döntő VI. hely (2016)
FLL világbajnokság (2016)

- Bálint Karola
- Erdős Márton
- Fernezelyi Simon
- Gergely Dániel
- Horváth Roland
- Názer Lili
- Mészáros Botond

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.