Minecraft-suli: kockazene

|

Blokkjaink megfelelő elhelyezésével akár saját zenénket is létrehozhatjuk a Minecraft világában.

Ha az alapvető ismereteknek már a birtokában vagyunk, kiválaszthatjuk a zenét, amit szeretnénk átültetni a Minecraft világába. Ehhez használhatunk egyszerűsített kottákat, amelyben a hangjegyeket ütésszám szerinti értékekké konvertálva pillanatok alatt megkapjuk a szükséges építményünk hangkocka-igényét és építési tervét, majd a világunkban elhelyezett kockákat Redstone-jelek segítségével össze is köthetjük, jelismétlők segítségével pedig könnyűszerrel időzíthetjük a lejátszás folyamatát. Persze nem kell feltétlenül vörös kőporral és jelismétlős időzítéssel pepecselnünk, elég, ha egy Nyomólapot helyezünk a hangkockák mellé, majd csupán a megfelelő tempóban kell végigsétálnunk felületükön, és máris fülünkbe cseng hosszas alkotásunk gyümölcse.

Modok segítségével

Természetesen ha nem feltétlenül szeretnénk órák megfeszített munkájával létrehozni egy néhány másodperces dallamot, választhatjuk a könnyebb utat is, ám ehhez már néhány extra kiegészítő installálása is szükséges. Elsődlegesen a Forge legfrissebb verzióját érdemes telepítenünk, majd egy vele kompatibilis World Edit plugint kell még beszereznünk, hogy a dallamok importálása gördülékeny legyen.

Miután a Forge installálásával végeztünk, és a letöltött World Edit felületéről beszerzett Java-fájl is Minecraftunk gyökérkönyvtárának mods mappájában pihen, elkezdhetjük előkészíteni a világba behelyezni kívánt dallamot. Ehhez a Note Block Studio nevű alkalmazás installálására lesz szükségünk: a program lehetővé teszi, hogy MIDI-fájlokat konvertáljunk Minecraft-sémákká, amelyeket a WorldEditnek köszönhetően néhány kattintással elhelyezhetünk a játék felületén. A program használata szerencsére rendkívül egyszerű, csupán annyi a dolgunk, hogy a navigációs sávján található [File] menüpont [Open song] opcióját válasszuk, és már meg is jelenik előttünk a szoftverrel együtt érkező néhány dal listája.

Miután megnyitottunk egy állományt, a lejátszás gombbal belehallgathatunk, ha pedig mindent rendben találtunk, a [File/Export as Schematic] lehetőséggel konvertálhatjuk a megfelelő formátumúvá. A mentés előtt még néhány módosítási lehetőséget felkínál a szoftver, azonban szárnypróbálgatásokhoz az alapbeállítások is tökéletesen megfelelnek. Ha elmentettük a fájlt, látogassunk el a Minecraft gyökérkönyvtárába, majd lépjünk be a config\worldedit útvonalon keresztül a [schematics] mappába (amennyiben ez még nem áll rendelkezésre, hozzuk létre a worldedit mappán belül), és itt helyezzük el a kész .schematic kiterjesztésű állományunkat.

Indítsuk el a Minecraftot ezek után (ügyelve arra, hogy a Forge-profillal futtassuk), és egy új világon belül a [T] leütését követően adjuk ki a //schem list parancsot. Ha jól dolgoztunk, már meg is jelenik a felsorolási listában a dallam. Betöltéséhez pötyögjük be a //schem load mcedit <zenénk neve> parancsot, majd a //paste utasítással képernyőnkre kerül a dallamblokkok tömkelegét tartalmazó építmény. Ha megkerestük a lejátszást elindító gombot, már csak egy kattintás választ el minket attól, hogy élvezhessük az importált zene minecraftosított változatát.

Összegyűjtöttünk néhány bemutató dallamot, amelyek rendkívül jól szemléltetik, mi mindent képes visszaadni az eredeti zenéből egyetlen szólam. A dal neve melletti számok mutatják, hogy egy-egy blokkot mennyi jobbklikkes ütéssel kell eltalálnunk, hogy a dobozunkból a megfelelő hangjegy bújjon elő.

Europe: Final Countdown - 19 17 19 12 20 19 20 19 17
Smash Mouth: All Star - 20 19 16 16 14 12 12 17 16 16 14 14 12
Mortal Kombat Theme - 3 3 6 3 8 3 10 8 6 6 10 6 13 6 10 6- 01: Egyedi kinézet kockaföldön
- 02: Modok a zsebedben
- 03: Mutasd, mit alkottál!
- 04: Bevetésen a ComputerCraft
- 05: Konzolparancsok
- 06: Redstone Wi-Fi
- 07: Ház a semmiből
- 08: Megszépülő pixelek
- 09: Játék a játékban
- 10: A véletlen törvényei
- 11: Készítsünk térképet!
- 12: Kockazene
- 12: Videoforgatás
- 13: Csináld magad RPG!
- 14: Készíts saját modot!

Oldalak: 1 2

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.