Minecraft-suli: Irány a virtuális valóság!

|

Gear VR, Oculus Rift, HTC Vive - ezekre az eszközökre mind elérhető már a Minecraft, azonban kicsit olcsóbban is megúszhatod, ha a VR-világba vágysz: csupán egy okostelefon és egy PC használatával.

A szemüveg lencséje alapján megadhatjuk a beállításokon belül, hogy a felület a tartalmat torzítással vagy anélkül jelenítse meg. Emellett még közvetítés minőségét is megválaszthatjuk; érdemes a minél jobb képminőségre törekedni, a szemcsés felületen sajnos nem minden esetben kapjuk meg a megfelelő élményt. Ha megfelelően kitapasztalnunk minden funkciót, és már teljes mértékben az igényeinkre szabott felület áll rendelkezésünkre, kattintsunk itt is a bal oldali Trinus-ikonra (amennyiben készülékünk a vezeték nélküli hálózaton kapcsolódik a PC-ről futtatott szerverhez) vagy az [USB tap to activate] feliratra (kábellel kapcsolódva számítógépünkhöz). Ezt követően megjelenik kijelzőnkön a PC ablakában éppen fókuszba helyezett alkalmazás, ahol készülékünk mozgatása már az egér funkcióját is átveszi.

A Minecraft elindításakor ne ijedjünk meg, ha első alkalommal csak egy sötét képernyő fogad minket. Minimalizálva, majd újra fókuszba hozva játékunkat máris felvillan kijelzőnkön a felület. Ezek után már csak rajtunk múlik, hogy milyen extrákkal dobjuk fel játékélményünket.

PC sem kell

Az androidos felhasználók, akik a Minecraft mobilokra optimalizált változatával játszanak, egy kis ügyeskedéssel a bemutatott módszertől eltérő módon is megtapasztalhatják a VR-Minecraft szépségeit, az élmény ugyanis akár PC nélkül is megvalósítható. A fejlesztők lelkes munkájának köszönhetően a mobilos felületen egyetlen app telepítésével is virtuálisvalóság-kompatibilissé varázsolhatjuk játékunkat.

Persze - egyelőre még - nem jár minden felhasználónak alanyi jogon a VR-hozzáférés, azonban akik rootolt készülékkel rendelkeznek, mindenképp tegyenek egy próbát a Native SBS for Android nevű applikációval, amely képes megkettőzni kijelzőnket, és így elérni a VR-hatást. Ily módon természetesen készülékünket ez a szoftver arra is alkalmassá teszi, hogy a PC-ről telefonunkra streamelt játékokat VR-sisakunkon aktiváljuk. Sajnos kompromisszumokkal még így is számolnunk kell, mivel az SBS szoftver nem képes a fejmozgás követésére, így amennyiben nem csupán mozgó képeket kívánunk bámulni, hanem barangolnánk is a VR-világban, egy kontrollerre is szükségünk lesz.

Mérsékelt VR-fogyasztás

Látásunk kijátszásával könnyen átléphetünk a digitálisan megalkotott világokba, azonban ha egy megjelenítőt hosszú ideig bámulunk közelről - szemkárosító hatása mellett -, szinte garantált fejfájás lesz a büntetésünk. Éppen ezért a rosszullét bármilyen tünetének megjelenésekor azonnal hagyjuk el a virtuális játékteret. Ha csökkenteni szeretnénk a problémákat, a lencsék megfelelő beállításával is foglalkozzunk, így szemeinknek nem kell az elcsúszott képek összeállításakor is erőlködniük, valamint szintén érdemes a zárt, sötét felülethez igazítani VR-megjelenítővé előléptetett mobilunk fényerő-beállításait.- 01: Egyedi kinézet kockaföldön
- 02: Modok a zsebedben
- 03: Mutasd, mit alkottál!
- 04: Bevetésen a ComputerCraft
- 05: Konzolparancsok
- 06: Redstone Wi-Fi
- 07: Ház a semmiből
- 08: Megszépülő pixelek
- 09: Játék a játékban
- 10: A véletlen törvényei
- 11: Készítsünk térképet!
- 12: Kockazene
- 12: Videoforgatás
- 13: Csináld magad RPG!
- 14: Készíts saját modot!
- 15: Irány a virtuális valóság!

Oldalak: 1 2

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.