Te hogyan mentenéd meg a Földünket?

|

Egy jelnyelvoktató app, egy fáradt sofőröket figyelő algoritmus is jobbá teheti környezetünket. Még lehet jelentkezni a UPC innovációs versenyére.

Másodszor hirdette meg fiataloknak szóló Future Makers Nagydíj versenyét a UPC, amely keretén belül azokat a 3 fős, 12-16 éves iskolai csapatokat keresik, akiknek van egy ötletük - és egy ahhoz kapcsolódó saját fejlesztésű applikációjuk, weboldaluk - arra vonatkozóan, hogy miként lehetne jobbá tenni a világot, szűkebb környezetünket. Nem szuperhősöket keresnek, nem kell a jelentkezőknek megtisztítaniuk az óceánokat, gyógyírt találniuk a kóros betegségekre, vagy éppen megteremteniük a világbékét, a UPC legutóbbi innovációs versenye már megmutatta, hogy egy apró, ámde annál fontosabb probléma megoldása is egy fokkal jobbá teheti az életünket.

A magyarországi versenyen a fiatalabb pályázók között győzedelmeskedő Názer Lili például egy olyan applikációt fejlesztett, amely segít abban a családoknak, hogy áttekinthetőbb legyen az időbeosztásuk, míg az akkor 15 éves Horváth Roland egy gyerekeknek készült interaktív jelnyelvet oktató játékkal hozta el a másik díjat. Roland alkalmazása később az Európai döntőben is a kiválasztott 4 legjobb alkalmazás mellett szerepelt, többek között egy down szindrómára fókuszáló játékkal, egy olyan robottal, amely az osztálytermekben képes figyelni a szénmonoxidszintet, jelezve, ha az kritikus értéket ér el, illetve egy olyan sofőrökre felügyelő megoldással, amely jelez, ha a fáradt vezető tartósan csukva tartaná a szemét. Csupa olyan megoldás, amelyek jobbá tehetik mindennapjainkat, sőt, akár életet is menthetnek.

Ha nektek is van egy jó ötletek, ne tartsátok magatokban. A Future Makers Nagydíj ugyanis egyrészt remek fórumot kínál ahhoz, hogy teszteld társaiddal az ötleteiteket és az ahhoz kapcsolódó applikációtokat, weboldalatokat, ráadásul nyertesként akár Dublinba is kiutazhattok. A magyar nyelven elkészített pályázatokat november 26-ig lehet elküldeni. A versennyel kapcsolatos részletes információkért érdemes felkeresni a futuremakers.hu weboldalt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.