Egy jó ötlet Dublinba repíthet

|

Jobbá tennéd a világot? Mutasd meg hogyan! A UPC Magyarország Future Makers Nagydíjának nyertesi az ír fővárosban képviselhetik hazánkat a Coolest Projects kiállításon.

Az első Future Makers Nagydíj sikerén felbuzdulva a UPC Magyarország - a SKOOL és a Kódgarázs szakmai közreműködésével - újra meghirdette 12-16 éves fiataloknak célzott innovációs versenyét, amely keretén belül azokat a 3 fős iskolai csapatokat keresik, akik valamilyen módon szeretnék jobbá tenni a világot. A Nagydíj nyertesei ráadásul egy életre szóló élménnyel gazdagodhatnak, egy írországi utazással.

Mit kell ehhez tenned? Elsőként szólj a barátaidnak és alkossatok egy csapatot. Ezt követően próbáljátok kitalálni azt, hogy miként tennétek jobbá a világot, a társadalmunkat a technológia által, vagyis fogalmazzátok meg, hogy miként tennétek jobbá a Földünket. Ha megfogalmazódott az ötlet, kezdjétek el kidolgozni azt a Scratch vagy az AppInventor fejlesztői környezetet használva, esetleg egy weboldalt publikálva. Emiatt indokoljátok meg azt is, hogy miért tartjátok fontosnak az adott problémát, és miért lehet hasznos a ti megoldásotok egy kisebb vagy nagyobb közösség, vagy akár az egész társadalom szempontjából. Ha mindez megvan, küldjétek el a teljes csomagot a Future Makers Nagydíj szervezőinek, feltöltve azt a kampány weboldalára, majd szorítsatok, hogy titeket válasszanak ki.

A magyar nyelven elkészített pályázatokat november 26-ig lehet beküldeni, az eredményhirdetés pedig december elején lesz. A hazai szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkákat személyesen is prezentálják majd a pályázók. A versennyel kapcsolatos részletes információkért érdemes felkeresni a futuremakers.hu weboldalt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.