Tripla továbbjutás a budapesti FLL döntőből

|

A Lengyelországi közép-európai elődöntőbe a HTRoboTeam, a Fazekas RoboTeam és a PlizHelp csapata jutott tovább. A helyszínen közel ezren szurkoltak a csapatoknak.

Véget ért a FIRST Lego League Budapesti regionális döntője, ahol az idei szezonban rekordszámú, 19 csapat regisztrált. A versenyen végül két visszalépést követően 17 csapat kezdte meg, akik az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban megjelent közel 1000 ember előtt mutatták be robotikai képességeiket.

A robotfutamon a fentebb látható döntőt végül az összesítésben első két helyen végző csapat, a HTRoboTeam és a Fazekas RoboTeam vívta meg, amelyet ugyan a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapat nyert meg, ám összesítésben a Homoktövis Általános Iskola diákjai voltak azok, akik megszerezték az összesített első helyezést, köszönhetően a robotdesign és a csapatmunka részfeladatokban elért jó eredményeiknek. Mondhatni gigászok csatáját hozta a Budapesti döntő, a Fazekas RoboTeam ugyanis a nyáron a Washingtonban tartott FIRST Global Challenge versenyen az első helyezést szerezte meg, míg a HTRoboTeam egyike volt azoknak, akik képviselték Magyarországot a World Robot Olympiad (WRO) robotépítő és programozó verseny világdöntőjében.

A 19 csapatos mezőnynek köszönhetően Budapestről a harmadik helyezett csapat is továbbjuthatott a Lodzban tartandó közép-európai elődöntőbe, így a PlizHelp csapata is örülhetett a nap végén. Íme az első tíz helyezett:

Az összesített végeredmény a német főszervező, a Hands On Technology oldalán olvasható, a robotverseny fordulók összesítésével együtt. A dobogós csapatokat fotóval is megmutatjuk.

Az első helyen végzett HTRoboTeam csapata: Aliczki András, Aliczki Adrienn, Happ Réka, Happ Gergő, Türk Adrienn, Sándor Bence, Oravecz Ádám, Viktor Sándor (edző), Borsi Ágnes (társedző), Bártfai Katalin (társedző), Sándor Máté (társedző).

A második helyezett Fazekas RoboTeam: Fey Mihály, Gulyás Domokos Dániel, Hervay Bence, Horváth András Máté, Kurucz Márton, Szabó Péter Levente, Szigeti Péter, Tóth Ambrus, Kalló Kristóf (edző), Karsai Zsuzsanna (társedző), Kurucz Balázs (társedző), Umann Dávid (társedző).

A harmadik helyezett PlizHelp: Barna Benedek, Molnár Máté, Szittya Dániel, Szittya Marcell, Treszler Donát, Szalayné Tahy Zsuzsanna (edző), Molnár István (társedző).

A Microsoft és az Xbox One X támogatásának köszönhetően a verseny legfontosabb momentumait és a legérdekesebb kerekasztal beszélgetéseket nem csak rögzíthettük, hanem élőben közvetíthettük. Ennek köszönhetően lentebb például a teljes díjátadó ceremónia visszanézhető.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.