Diákoknak: ingyen

|

Iskolásként jelentős mennyiségű ingyenes szoftverhez nyerhetünk hozzáférést, még olyanokhoz is, amelyekről azt gondolnánk, hogy kizárólag horror áron vehetjük igénybe szolgáltatásaikat.

A műszaki tanulmányokat folytató diákok vagy a 3D-modellezés iránt érdeklődő felhasználók dúskálhatnak a legnagyobb választékban, számukra szinte kivétel nélkül minden nagy cég kínálatában találhatunk kifejezetten diákoknak szóló szoftvereket és oktatási konstrukciókat. Talán az egyik legbőkezűbben az Autodesk szórja ingyenes licenceit a tanulóknak a világ minden táján, és a csomaghoz igazán hasznos programok tartoznak.

A részletes listában ugyanis több mint hatvan alkalmazás teljesen ingyen hozzáférhető, amelyek között olyan, meglehetősen borsos áron beszerezhető editor applikációk is szerepelnek, mint a világ legnépszerűbb CAD-programja, az AutoCad, a 3D-s objektumok készítésekor hasznos 3ds Max, valamint a modellezésben és animációban jártas Maya.

Az alkalmazások igényléséhez látogassunk el a cég honlapjára, majd egy rövid regisztrációt követően már kezdhetjük is letölteni a kiszemelt programokat. Az Autodesk szoftvercsomagjainak persze azonnal akad kihívója, mert a diákok hasonlóan ingyen és bérmentve nyernek hozzáférést például a Cinema 4D-hez, amely a Maxon rendkívül fejlett, 3D-s alkotói környezetét kínálja számunkra. Az alkalmazáson belül a hozzáértő kezek akár fotorealisztikus modelleket is készíthetnek, amelyeket a későbbiekben játékokban és filmekben is bevethetünk, feltéve, ha az appon belül az animációra is jelentősebb figyelmet fordítottunk.

A már említett CAD-szoftverek egy részét is ingyenesen megkaphatjuk, így, ha esetleg iskolánkban nem az AutoCAD modellezési felületét használjuk, könnyen lehet, hogy a többi alkalmazást is térítésmentesen megkaphatjuk. A diákoknak továbbá ingyenes hozzáférést kínál a PTC cég Creo nevű 3D-s CAD-szoftveréhez, amelynek ismerete igazán hasznos piaci tudást kínál a diákoknak, és olyan eszközöket ad a kezükbe, amelyekre a tanulmányaikat követően is bátran építhetnek.

Szintén ingyen elérhetjük diákéveink alatt a Solid Edge 2D-s és 3D-s CAD-tervező alkalmazásának felületét is. A mérnöki alkalmazás aktiválásához a Solid Edge oldalát érdemes felkeresni, ahol regisztráció után megkapjuk a hozzáférést az egyébként nagyon drága programhoz. Természetesen a mérnöki szoftverek mellett számos, szorosan a mérnöki pályához kapcsolódó szimulációs szoftver is nullás összeggel elvihető a virtuális áruházak polcairól. Ilyen szolgáltatásokat kínál a hallgatók számára az MSC Software csapata, amely a honlapján egy kupacba gyűjtve kínál olyan alkalmazásokat, amelyek ismerete egy-egy szakirányos interjún jó benyomást kelthet.

Fejlesztő keretrendszerek

Kódkönyvtárak és számos egyéb extra kiegészítő szoftver is szerepel a hallgatóknak készült ingyenes listán, és annak ellenére, hogy például a Java és a C++ önmagukban ingyenesek, és rengeteg editort is elérhetünk hozzájuk fizetés nélkül, létezik jó néhány olyan környezet, amelynek kényelmes használatához a zsebünkbe kell nyúlnunk, ám csak abban az esetben, ha az iskolapadot már magunk mögött hagytuk. Az egyik ilyen, diáklicenccel rendelkező fejlesztői csomagot a JetBrainstől szerezhetik be a fiatalok, amiről bővebb információkkal a jetbrains.com/student oldal szolgálhat számukra.

Az alkalmazáshoz igényelt kulccsal olyan remek szoftverek használatát kezdhetjük meg, mint az IntelliJ, amely a webes és a mobilalkalmazások készítésének területén jeleskedik igazán, de további, szintén értékes programok is letölthetővé válnak fiókunk létrehozása után. Ezenkívül az Inteltől is kapnak néhány szoftvert a tanulók, amelyek segítségével a különféle, specifikus compilerektől egészen a hardverprogramozós IoT-könyvtárakig számos kiegészítő csomag nyílik meg számukra.

A teljes lista a software.intel.com oldalon érhető el, ahol regisztrációra is van lehetőség. Természetesen még számos alkalmazás áll a fiatalok rendelkezésére diákéveik során, és oktatási intézményünk szolgáltatásai között is érdemes körülnézni, mert a legtöbb helyen előfordulhat, hogy az iskolák egy-egy speciális közreműködés keretében kínálnak sok értékes alkalmazást letöltésre.

Oldalak: 1 2

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.