Arduino-alapozó

|

Néhány tízezer forint, valamint nem kevés kreativitás és kitartás kell ahhoz, hogy elkészítsd álmaid eszközét. Ehhez több száz különböző szenzor áll rendelkezésedre.

Kedvenc shieldjeinkProtoShield Kit

Kifejezetten prototípus készítésére alkalmas a kiegészítő, amely egy lapon tartalmaz két LED-lámpát, egy nyomó- és egy resetgombot, illetve az eszközön egy aprócska breadboardot is elhelyezhetünk, így azt nem kell külön rögzítenünk.

Arduino Wi-Fi Shield

Internetelérés birtokában a webes szolgáltatásokkal is összeköthetjük mikrovezérlőnket, és így a távolból, például a Twitteren keresztül is utasíthatjuk a 802.11b/g kapcsolatra képes eszközt, amely WEP- és WPA2-titkosítással is rendelkezik.

Monster Moto Shield

Előbb-utóbb szükségünk lesz egy erősebb motorra, akár egy robotot akarunk megmozgatni, akár redőnyünket szeretnénk felhúzni a napfelkeltével egy időben. A Shieldet két nagy teljesítményű VNH2SP30 motorral szerelték fel.

Arduino belháborúÖt tehetséges fejlesztő áll a mikrovezérlők mögött - Massimo Banzi, David Cuartielles, David Mellis, Tom Igoe és Gianluca Martino -, akik 2008 áprilisában döntöttek a globális brand felépítése mellett. Pechjükre egyikük, Gianluca Martino saját cégével, a Smart Projectsszel jegyeztette be Olaszországba a márkát, miközben a világ többi részén az Arduino LLC-é volt hivatalosan az ökoszisztéma. Az alapítók közti ellentét a platform sikerét látva tovább mélyült az évek során, hiszen mindkét cég a saját sikerének tekintette a mikrovezérlő felfutását. Tavaly nyáron meg is történt a szakadás, amelynek értelmében a Smart Projects használhatja Európában a márkanevet. Az alapítóközösség az öreg kontinensen csak Genuino néven adhatja ki termékét, a föld többi pontján viszont övék az Arduino név használati joga. A gyártás is kettévált, hiszen a Smart Projects továbbra is Olaszországban működik, míg a Genuino/Arduino-csapat a kínai Seeedhez, valamint az Egyesült Államokbeli Adafruithoz helyezte ki a termelést.

Oldalak: 1 2 3

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.