Így fotózhatsz holdra szállást!

|

Elég mindössze pár készlet LEGO, egy profi fotós és számtalan praktika, hogy te is reprodukálhasd a történelem kiemlkedő pillanatait. Lampert Benedek a hazai toy photography mestere Sirius segítségével engedett betekintést munkájába.

Lampert Benedek a toy photography, azon belül is a LEGO photography meghonosítója Magyarországon. Munkái attól igazán különlegesek, hogy a díszlet minden eleme egyénileg, a fotós által gyártott, a képeken csak minimális utómunka van, pl. egy-egy fénykard csóvája esetében. Így lesz a végeredmény minden alkalommal élethű, aprólékos részletekben gazdag kép. Ez egy egyszerűen hangzik elolvasva, viszont gyakorlatban korántsem ilyen egyszerű a művelet.

Ezt bizonyítva a fiatal művész most egy szórakoztató közös projekt keretében egy kihívásra kérte fel Siriust, az ismert youtubert, akinek a rakétakilövés eredeti fotóját kellett saját kútfőből, Benedek iránymutatása mellett megalkotnia. A lenti videóból látható, hogy ez miként sikerült.

Te is akarsz hasonló képeket készíteni? Lampert Benedek útmutatásai alapján ezek egy-egy LEGO toy photo elkészítésének kikerülhetetlen állomásai:

Témaválasztás: ma már szinte nincs olyan téma, amihez ne lehetne alkalmas kockákat vagy minifigurát találni. Így annak, hogy milyen fotó készül, csak a képzelet szab határt.
Eszközök: a miniatűr jelenetekhez akár a háztartásban vagy annak környékén fellelhető, minden nap használatos eszközöket is be lehet vetni egy kis furfanggal. A liszt könnyen változhat hóviharrá, a sűrű erdő pedig valójában csak gondosan összeválogatott ágacskák sokasága, pont úgy, ahogy az Apollo-11 rakétájának füstfelhője vattacsomókból áll össze.
Perspektíva: a kiválasztott eszközök után a megfelelő helyszín megtalálása vagy kialakítása is nagyon fontos. Ezt követően pedig már csak a tökéletes látószöget kell megkeresni, a legjobb irányt és a legkedvezőbb fényviszonyokat is figyelembe véve. A perspektívával játszani is lehet, egy kis játék a figurák és eszközök térbeli elhelyezésével remek alapja lehet a néző érzéki csalódásának.
Elszántság, kitartás: az előzetes tervezés ellenére a műfaj jellemzője, hogy számos kihívás a megvalósítás pillanataiban merül fel. Ilyenkor újratervezésre, újraépítésre van szükség, és természetesen türelemre.

Mindemellett természetesen egy hasonló projekthez egy saját űrhajóra is szükséged lehet. A fenti LEGO City 60228 Űrrakéta és irányítóközpont készlet akár mi is biztosíthatjuk neked, ehhez elegendő, ha megépíted nekünk álmaid űrhajóját LEGO-ból!

Képek forrása: Figs Fan Photos

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.