Minecraft-suli: Redstone Wi-Fi

|

A Minecraft építőelemeinek megfelelő használatával megalkothatod Redstone-rendszered vezeték nélküli változatát.

Mérnöki szintre emeli építészeti remekeink megtervezését a Minecraftban a vörös kövek használata, segítségükkel pillanatok alatt összerakhatunk különféle interaktív objektumokat a térképünkön bolyongó felhasználókat elkápráztatandó. Persze az alapvető Redstone-áramköröket nem csak ilyen céllal helyezhetjük el saját kockavilágunkban; amellett, hogy elkészítésük remek szórakozást jelent, és komoly agymunkát igényel, a végeredményként kapott alkotások extra funkciókkal bővíthetik a játékot.

Mi is az a Redstone?



A Minecraft világának egyik legkülönlegesebb komponensei a vörös kövek, amelyek segítségével kreativitásunkat teljesen új szintre emelhetjük. A játék lapos, porszerű képződménye a földön elvezetve képes továbbítani a Redstone-jelet, ezáltal távolról életre kelti csapdáinkat és különféle környezeti elemeinket. Leginkább kreatív játék során vesszük hasznát a komponensnek, ám túlélőmódban is szerezhetünk némi kutatás után vörös követ, amelyhez csere, craftolás és bányászat folyamán is hozzájuthatunk, sőt néhány mob leverését követően az eldobott kincsek között is rálelhetünk az értékes ásványra.

A tökéletes építmények megalkotásakor persze arra is figyelnünk kell, hogy a falakból ne lógjanak ki a vezetékek, ám a jeltovábbítás rejtett változata nem minden esetben valósítható meg hibátlanul, aminek köszönhetően némileg csorbul az interaktív elemek használatának élménye. Emellett extra problémaként megjelenik nagyobb távolságok esetén a beiktatott jelismétlők hatására egyes effektjeink késleltetése is, és akkor a világ két végének vörös köves összekapcsolásához szükséges Redstone-áramkörök lerakásával eltöltött hosszú órákat még nem is említettük.

és a vezetékeket elhagyva sokkal pontosabb és - szinte - azonnal megvalósuló folyamatokat is életre hívhatunk. Hogy megfelelően demonstráljuk a funkció működését, hozzunk létre egy új, lapos világot, amelynek játékmódját állítsuk kreatívra, a csalásokat engedélyezzük, a nehézséget pedig kattintsuk át békésre, hogy alkotásunk során szörnymentes környezetben élvezhessük munkánk gyümölcsét.

Elő a parancsblokkokkal!



Miután a Minecraft generálta a megfelelő paraméterekkel rendelkező építési területet, kezdődhetne is az alkotás folyamata, azonban kreatív eszköztárunk alapos végigböngészését követően felfedezhetjük, hogy egy alapvetően szükséges komponens nem áll a rendelkezésünkre. Hatalmas funkciókínálatuk miatt a parancsblokkok még kreatív módban sem jelennek meg automatikusan a játékosok felszerelései között, ám egy jól irányzott utasítás segítségével gond nélkül megidézhetjük őket.

A folyamat végtelenül egyszerű: mivel világunk létrehozásakor engedélyeztük a csalásokat, mindössze a [T]-billentyűt kell lenyomnunk - feltéve, hogy játékunk az alapértelmezett billentyűzetkiosztással fut -, és megjelenik egy beviteli mező, vagyis elkezdhetjük begépelni a commadblock-lehívó utasítássorozatot. A felület használatához nem kell pontosan fejben tartanunk a szükséges utasításokat, a [Tab]-gomb leütésével a beviteli mező súg nekünk, vagyis a szükséges kifejezésekkel azonnal kibővíti az éppen begépelt utasításunkat.

A blokkok lehívásához a /give parancsot kell megadnunk, amelyet felhasználónevünk követ, majd végezetül az eszköztárunkban megjeleníteni kívánt kockák típusát kell bepötyögnünk, tehát jelen esetben a command_block kulcsszó kerül utasításunk végére

Készül a vezérlő



Sikeresen megszereztük tehát a parancsblokkokat, amelyek segítségével egy egyszerű távirányító Minecraft-változatát alkotjuk majd meg. Szerencsére a kreatív üzemmód minden eszközt a kezünkbe ad, csak a megfelelő helyen kell őket keresnünk. A gyorselérési eszköztárban a command-block mellé helyezzünk némi vörös követ, egy kart, illetve egy Redstone-fáklyát, ezek jelentik majd készülő alkotásunk alapjait.

Oldalak: 1 2

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.