Három éves a Skool

|

Története során közel 1360 lányt oktatott 130 különböző foglalkozáson keresztül, 400 önkéntes mentor segítségével a szervezet,

Éppen 3 évvel ezelőtt, 2014. június 14-én tartotta meg legelső foglalkozását a Technológiai Oktatásért Alapítvány Skool projektje. A programban azóta közel 1360 lánynak mutatták meg játékos formában, sikerélmény alapú oktatáson, és elismert IT vállalatok bemutatásán keresztül a technológia izgalmas világát, és azt, hogy milyen lehetőségeik vannak a lányoknak is ezen a területen. A kezdetek óta szervezett 130 programban összesen 430 önkéntes, és több, mint 30 együttműködő partner vett részt.

A Skool által a tavalyi évben, a programban részt vett lányok között készített felmérés szerint a Skool hatására a lányok közelebb kerültek az informatika világához, jobban elhiszik magukról, hogy ezen a területen ők is lehetnek sikeresek, és az informatikával kapcsolatos szakmák bekerültek a továbbtanulási terveik közé. A felmérésben résztvevő lányok 81 százaléka a foglalkozás óta is végez valamilyen programozással kapcsolatos tevékenységet, és 53 százalékuk informatikához köthető pályán tervezi a karrierjét.

"Több olyan lánnyal is beszélgettünk a Skool születésnapjának alkalmával, akik szerint a Skool adta nekik az önbizalmat, támogatást és inspirációt az informatikai pályán való elinduláshoz. Emellett fontos, hogy a Skoolnak nem célja, hogy mind az 1360 résztvevő lányból programozó legyen, hanem, hogy egy technológiailag nyitott, magabiztos és versenyképes új generáció nőjön fel" - mondta el Major Zsófi, a Skool egyik alapítója.

Az idei évben a Skool egyik legfőbb célja, hogy a vidéken élő lányok számára helyi szinten is elérhetővé tegyék programjainkat. Nemrégiben elindult a Skool Klub hálózat, mely helyi oktatók, szervezők és önkéntesek segítségével először Miskolcon, Békéscsabán és Szegeden biztosított ingyenes programozó tanfolyamokat lányoknak tíz hetes, iskola utáni foglalkozások keretében. Idén szeptembertől már 10 helyszínen indulnak Skool Klubok, melyre a kiválasztási folyamat éppen zajlik. A nyár folyamán már elérhető lesz a Skool weboldalán, melyek azok a városok és helyszínek, ahol ingyenesen tanulhatnak programozni a 10-14 éves lányok. A Skool projektet szervező Technológiai Oktatásért Alapítvány idén egy új programot is indított: a KódKlub gyermekotthonokban tart ingyenes technológiai foglalkozásokat, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok olyan hasznos, 21. századi ismereteket szerezzenek a technológia területén, mely a jövőjüket támogatja. Az Alapítvány egy fontos együttműködést is elindított a Finn Nagykövetséggel és a FinnAgorával, mely keretében a finn oktatás jó gyakorlatait és oktatási módszertani tapasztalatait építik be az Alapítvány programjaiba.

Kép forrása: Skool

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.