Finnországgal szövetkezik a Skool

|

A Technológiai Oktatásért Alapítvány együttműködést indít a Finn Nagykövetséggel és a FinnAgorával.

A Skool programjáról ismert, fiatalok számára ingyenes technológiai oktatást nyújtó Technológiai Oktatásért Alapítvány együttműködést indított a Finn Nagykövetséggel és a FinnAgora Finn Intézettel, hogy a digitális oktatás élén járó Finnország jó gyakorlatait beépítse saját oktatási programjaiba és oktatói tréningjeibe, valamint bemutassák a finn kultúrát és oktatást a fiatalok számára.

Az idén nyáron induló együttműködésnek két pillére van. A Finn Nagykövetség a Skool program támogatójaként hozzájárul ahhoz, hogy minél több fiatal lány váljon a technológia világának alkotójává, miközben a közös foglalkozásaikon résztvevők Finnországról és a finn oktatási rendszerről is tájékozódnak.

Mindeközben a Technológiai Oktatásért Alapítvány a Finnországot, az ország tudományos eredményeit és a finn gazdasági szereplőiket képviselő FinnAgora intézettel is szorosan együtt fog dolgozni.

"Finnország élen jár a digitális oktatás területén, és fontosnak tartjuk, hogy behozzuk azt a szemléletet Magyarországra, amivel ők oktatják és inspirálják a fiatalokat. Az, hogy a finn oktatás jó gyakorlatát mind programjainkba, mind oktatói tréningjeinkbe beépítjük, jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy oktatóink olyan kompetenciák birtokában legyenek, amelyek révén programjaink a gyerekek számára még különlegesebb élményekké válnak" - mondta el Major Zsófi, a Technológiai Oktatásért Alapítvány ügyvezetője.

Az együttműködés elindítása egybe esik Finnország független állammá válásának 100. évfordulójával, amelynek emlékére számos különböző, a finn kultúrát, művészetet és oktatást népszerűsítő programot szervez mind a Finn Nagykövetség, mind a FinnAgora.

Kép forrása: Skool

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.