Egyre több a vándorló micro:bit

|

Az ARM Hungary támogatásának hála hamarosan 200 új micro:bit botorkál majd a magyar iskolákban.

Az ELTE Informatikai Karán működő T@T Labor 2017. októberében elindított egy kezdeményezést "micro:bit botorkálás" néven, amely lehetővé teszi, hogy az iskolák ingyenesen kipróbálhassák a készleteket. Ezen programot 20 micro:bit megvásárlásával indították el, amely állomány hamarosan több mint 200 eszközre bővül az ARM Hungary támogatásának köszönhetően.

Az iskolák a microbit.inf.elte.hu honlapon jelentkezhetnek a programba, és ha rájuk kerül a sor, 2-3 hétig díjmentesen használhatják a készletet, utána pedig postázniuk kell a csomagot a következő iskolába.

Az ARM Hungary által felajánlott készletek lehetővé teszik, hogy az eszközöket még több hazai oktatási intézményben is kipróbálhassák a tanárok, akár a tanórákon, akár szakköri foglalkozásokon keresztül. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi két készlet helyett, 20 készlet fog vándorolni iskoláról iskolára, a mostani és elkövetkezendő tanévekben.

A BBC micro:bit egy kisméretű, programozható mikroszámítógép, beépített szenzorokkal, LED-mátrix kijelzővel, ki- és bemeneti csatlakozókkal, bluetooth technológiával. A mini számítógép kiválóan használható arra, hogy a gyerekek játékosan elsajátíthassák a programozás alapjait, de lehetőségeit számos más tantárgyban (pl. fizika/matematika/kémia, vizuális kultúra, zene) is fel lehet használni, hiszen beépített (és külső) szenzorai segítségével számos egyszerűbb mérés elvégzését is lehetővé teszi, de akár egyszerűbb (zenével kisért) animációk megjelenítésére is alkalmas.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.