Kipróbáltuk: micro:bit

|

Elsőként az angol iskolákban jelent meg, ám hamar világhírű lett a BBC mikrovezérlője. Videón mutatjuk meg, mivel érdemelte ki ezt az elismerést.

Hardveres alapismereteket a külföldi oktatási modellek már szép számmal a tananyagba integrálták, ám az eddigi legnagyobb ilyen jellegű kezdeményezés a brit BBC nevéhez fűződik. A televíziós társaság ugyanis - számos piacvezető vállalat közreműködésével - elkészítette a micro:bit mikrokontrollert, melyet a tavalyi évben a szigetország közel egymillió 10 és 11 éves diákja kapta kézbe, méghozzá teljesen ingyen.

Az apró lapka felületén számos olyan komponens kapott elhelyezést, mely egy alap-Arduino esetén csak külön bővítményként szerezhető be. Ilyen például a Bluetooth-chip, a 3-tengelyes gyorsulásmérő, valamint a beépített magnetométer, illetve az 5x5-ös elrendezésben felhelyezett LED-mátrix.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.