14 építménnyel zárt a Minecraftország

|

Több mint fél év után véget ért a Microsoft és a Budapest School közös kezdeményezése, amelynek célja Magyarország felépítése volt a Minecraft világában.

Tavaly novemberben hirdette meg a Minecraftország mozgalmat a Microsoft Magyarország és a Budapest School, amelynek célja rendkívül ambiciózus volt: Magyarország híres, ikonikus látnivalóinak implementálása a Minecraft világában. A szoftvercég közleménye alapján a mozgalomra Budapestről és vidéki településekről is jelentkeztek diákok, egyéni és csoportos kategóriákban egyaránt. A résztvevők összesen több mint 100 négyzetkilométernyi területet építettek be és körülbelül 259 000 Minecraft kockát helyeztek el. Többek között olyan épületeket kreáltak meg, mint a Lánchíd, az egri vár, a soproni tűztorony vagy az Országház, amelyek online is megtekinthetők.

A mozgalom keretén belül hat hónap alatt mindössze 14 építmény készült el (legalábbis annyi épület található meg a projekt gyűjtőoldalán), ráadásul információink szerint azok sem méretarányosak, így nem helyezhetőek el egyetlen Minecraft térképen, nem lehet azokból egy valódi Mincecraftországot építeni, pedig a résztvevő gyerekek valóban ígéretes pályaműveket készítettek.

A Minecraftország résztvevői meghívást kaptak a Star Network által szervezett MineCinema mozivetítés és YouTuber közönségtalálkozóra is, a legjobb alkotások pedig a helyszínen 3D nyomtatásban is láthatóvá, megfoghatóvá váltak.

A Star Network által életre hívott "Neten a gyerekem" kísérőrendezvény kiemelt témája volt az internetbiztonság, ahol számos pszihológus, kutató és YouTuber szülő előadásai mellett, Muhi Kristóf, az Imagine Cup innovációs verseny idei magyar fordulójának győztese, illetve Izsák Dávid Pál, a Microsoft Innovatív Pedagógus közösségének tagja felhívták a figyelmet a lehetséges kockázatokra és biztonsági megoldásokra.

Habár a Minecraftország mozgalom véget ért, érdemes odafigyelni a MineBudapest mozgalomra, amely már most több épülettel rendelkezik, ráadásul azok méretarányosak is, egyetlen egy térképen bejárhatók. A MineBudapest ötletgazdájával múlt hónapban készítettünk interjút.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.