Online tanrendre váltott a Smartiz

|

A karantén alatt is töretlen lelkesedéssel, de már a digitális térben folytatja a középiskolás lányok oktatását a Morgan Stanley.

Tavaly októberben - immáron második alkalommal - indult útjára a Morgan Stanley és a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) közös projektje a Smartiz. A kezdeményezésben 20 középiskolás lány kapott lehetőséget arra, hogy szakmai mentorok segítségével fejlesszék a matematika tudásukat, a digitális készségeiket (különös tekintettel a programozási alaptudásukra) és betekintést nyerjenek egy IT-nagyvállalat működésébe.

A foglalkozások - melyeknek alapesetben a cég irodája adott helyet - a jelenlegi körülmények között videókonferenciák és különféle online szolgáltatások segítségével a digitális térbe költöztek, de egy pillanatra sem álltak le. A végéhez közeledő tanévvel a Smartiz-évfolyam "záróvizsgáinak" ideje is hamarosan elérkezik, melynek során a lányok egyéni karrierterveik bemutatása mellett egy komplex projektet (egy-egy általuk választott globális természettudományos vagy informatikai témában) is prezentálnak majd.

"A Smartiz nemcsak a matematikai és digitális készségeket bővíti, hanem azokat a készségeket is, mint a kommunikáció, a nem rutinszerű problémamegoldás, az önfejlesztés és önmenedzsment vagy éppen az alkalmazkodó-készség. A mostani helyzetben különösen nagy hasznát vesszük ezeknek a képességeknek, és az is látható, hogy a technológiai szakemberek iránti kereslet is jelentős marad, az informatikai tudás minden korábbinál jobban felértékelődhet" - mondta Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley Magyarország ügyvezető igazgatója.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.