Folytatódik a Morgan Stanley lányoknak indított képzése

|

Másodjára indul el a Morgan Stanley és a Nők a Tudományban Egyesület SMARTIZ nevű tehetséggondozó programja.

Míg a munkaerőpiacon egyre jobban felértékelődnek a technológiai és informatikai ismeretek, a nők közül még mindig lényegesen kevesebben választják ezeket a szakterületeket. Ezen szeretne változtatni a Morgan Stanley és a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE).

Az októberben immár másodjára elinduló programra középiskolás lányokat várnak, akik játékos formában tanulhatnak a matematika gyakorlati oldaláról, programozási alapokat kapnak, miközben kommunikációs és önbizalom-növelő tréningeken és karrier-tervezési tanácsadáson is fejleszthetik magukat. Az első év kimondottan pozitív tapasztalatai alapján döntöttek úgy a szervezők, hogy a 2019-2020-as tanévben újra megnyitják a SMARTIZ osztályt 10. évfolyamos középiskolás lányoknak.

A pedagógusok, oktatáskutatók és társadalomkutatók bevonásával kidolgozott oktatási program mentorokon keresztül segíti a résztvevőket a tananyag és a későbbi karrierépítés során is hasznos "soft skillek" elsajátításában. Annak érdekében, hogy még több lány tudjon sikeres karriert építeni akár az IT-területén is, az idei évben még nagyobb hang-súlyt kap a mentorok szerepe. Ők a 10. évfolyamon tanuló középiskolásoknak személyre szabva nyújtanak segítséget saját karrierjük megtervezéséhez. A tanulók erősségeinek és egyéb képességeinek felmérésével igyekeznek irányt mutatni, hogy még tudatosabban választhassák meg továbbtanulásuk irányát, és egy számukra megfelelő karrierutat.

A jelentkezési határidő szeptember 16. A foglalkozásokra a nokatud.hu/smartizgirls oldalon lehet jelentkezni.

Képek forrása: nokatud.hu

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.