Online nyílt nappal várja az érdeklődőket az ELTE Informatikai Kar

|

Január 28-án bárhonnan bekukkanthatsz az egyetem falai közé.

Mint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt az Eötvös Loránd Tudományegyetem legkevesebb három hétre ismét bevezette a távoktatást, ennek megfelelően pedig az Informatikai Kar nyílt napjára is online formában kerül sor.

Az ELTE IK webes programjai január 28-án várják a felvételi előtt álló középiskolásokat és az informatika területén továbbtanulni szándékozó jövőbeli hallgatókat. A szervezők virtuális campus túrát, hallgatói beszámolókat, interaktív podcasteket, érdekes előadásokat és filmeket ígérnek, melyek révén az érdeklődők átfogó képet kaphatnak az Informatikai Karon zajló életről.

"A Nyílt Napon többek között kiderül, kinek jó választás az informatikai pálya? Milyenek a mindennapjai a szoftveróriások mérnökeinek? Hogyan lehet bejutni hozzájuk, milyen tudást keresnek ezek a cégek? A résztvevők megismerkedhetnek a kvantumszámítógépek programozásának alapjaival, valamint azzal, hogy milyen trendek vannak a kvantumszámítógépek fizikai megvalósításának terén. Szó lesz a választható képzésekről, a felvételivel kapcsolatos információkról és a hallgatóknak kínált lehetőségekről."

- írja az ELTE IK közleménye. A részletes program a nyílt nap weboldalán böngészhető,  illetve itt lehet átesni az előzetes regisztráción is, ami a részvétel kötelező feltétele. A programokra különböző online felületeken, például a kar YouTube-csatornáján és Facebookján kerül sor.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara már közel háromezer hallgatóval bír, a programtervező informatikus szak pedig az ország legnépszerűbb ilyen képzése a középiskolás jelentkezők körében.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.