A járványhelyzet miatt visszatér az online oktatás az ELTE-n

|

Drasztikus lépéssel reagál az egyetem a koronavírus ötödik hullámára.

Az aktuális járványadatok szerint hazánkban is berobbant a koronavírus ötödik hulláma, melyet az előzőeknél nagyobb hatékonysággal, ám enyhébb tünetekkel fertőző omikron-variáns terjedése hajt. A tájékoztatási központ január 20-i közleménye szerint 15526 új fertőzöttet regisztráltak, valamint 71, többségében idős, krónikus beteg hunyt el.  

A súlyosbodó helyzetre reagálva az Eötvös Loránd Tudományegyetem úgy határozott, hogy  határozatlan időre, de legalább három hétre online oktatásra áll át.

"A koronavírus-járvány ötödik hullámára tekintettel, a magas egészségügyi kockázatú egyetemi polgárok védelmére, az oktatás és tanulás folyamatosságához fűződő érdekre, a nagyszámú hiányzások megelőzésére az Egyetem a 2021/22-es tanév tavaszi félévet online oktatással indítja el, és legkorábban 3 hét elteltével jelenléti oktatásra tervez áttérni. Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület a 2021/2022-es tanév tavaszi félévére vonatkozóan ideiglenes sajátos tanulmányi és vizsgaszabályokat (TVSZ) alkot, megtartva a korábban bevezetett dékáni mérlegelést az ettől való eltéréstől."

- írja az ELTE járványügyi testületének közleménye. Az intézmény szakértői remélik, hogy a hallgatók és az oktatói kar magas átoltottsága miatt a tavaszi félév második felében már nem lesz szükség a távoktatásra. Az áttérés időpontjáról az Egyetem külön tájékoztatót ad majd ki, egy hét felkészülési időt biztosítva az érintettek számára.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.