Országos Robotszumó Bajnokság indul

|

A többfordulós verseny végén az egyes kupákon legtöbb pontot nyerő csapatokból kerül majd ki a végső győztes.

Több szempontból is rendhagyó új országos robotverseny indul. Egyrészt eddig csak lokális szervezésű robotszumó versenyeken indulhattak az érdeklődők, másrészt az eddigi országos lebonyolítású robotversenyeken (legyen éppen FLL, vagy WRO) a továbbjutó, vagy éppen az adott kör nyertesének a kilétére mindig az adott versenyhétvégén belül fényt derült. Az Arde által szervezett RoboLabor országos robotszumó bajnokság azonban más logikát követ, hiszen esetében az egyes fordulókon pontokat lehet gyűjteni, így a bajnokságon belül nem csak az egyes fordulókon belül díjazzák a győztes csapatot, hanem a szezon végén egy összesített bajnokot is kihirdetnek majd a szervezők.

A bajnokság tervezett helyszínei:

- Szeptember 15. vasárnap: Eger, Márai Kupa (Szüreti Fesztivál)
- Október: Debrecen NI Kupa vagy Budapest, Kockapark Kupa (Kockapark kiállítás)
- November: Nyíregyháza, Szakképzési Centrum
- December 4., (szerda) Szeged CSMKIK Kupa (Szeged, Agóra, pályaorientációs nap)
- Január vagy február - Mobilis Kupa Győr
- Március - 21-22 - AMTS Kupa, Budapest (Open, Dupla szorzós)
- Április 24-25 - AutoTechFuture Kupa Budapest (Open, Dupla szorzós)

A versenyekre középiskolások jelentkezhetnek, és habár a bajnokság alapvetően EV3 robotokra épül, az utolsó két Open versenyekre nem csak LEGO EV3 robotokkal lehet jelentkezni és nem csak középiskolások regisztrálhatnak azokra.

A verseny szabályzata itt olvasható, a regisztrációt pedig itt találod meg.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.