Középiskolásoknak is megnyílt az Imagine Cup

|

A Microsoft a középsulis korosztálynak is megnyitotta globális innovációs versenyét, az évről évre egyre népszerűbb Imagine Cupot.

Sokszor egyetlen ötlet, látszólag csak egy apró változást eredményező lépés is hozzájárulhat a világunk jobbá, élhetőbbé tételéhez - a Microsoft 2004-ben elrajtolt nemzetközi innovációs versenyének szellemisége eddig több mint 1,65 millió fiatalnak ragadta meg a fantáziáját a földkerekség közel kétszáz országából. Köztük magyarokét, akik közül többen is jól szerepeltek korábban a globális ötletversenyen, elég csak a magyar Turtle Games játékára, a Digitalmania okos öntözőrendszerére, az InSimu beteg-szimulációs alkalmazására, vagy éppen a GlovEye Braille-írásra fordító kesztyűjére gondolni.

A versenyre eddig csak egyetemisták jelentkezhettek, az idei évtől azonban már a középiskolás is részt vehetnek egy kifejezetten Junioroknak szervezett kihíváson, és akár értékes Windows 10-es gépeket is nyerhetnek.

Az Imagine Cup kiterjesztésenem is igényel különösebb informatikai tudást az iskolásoktól, ezt ugyanis menet közben szerezhetik meg. Mivel a 2020-as megmérettetés fő témája a mesterséges intelligencia (AI), a Microsoft által a versenyzők és tanáraik rendelkezésére bocsátott tudástár is eköré szerveződik: az AI alapjai és a valós életben történő alkalmazása mellett a gyerekek a gépi és a mély tanulással, továbbá a neurális hálózatokkal ismerkednek meg.

Az eredeti Imagine Cuptól eltérően, a junior mezőnyben nincsenek fordulók: a projektek beérkezését követően minden régióból (Amerika, Ázsia és az EMEA, az Európa, Közel-Kelet és Afrika) három-három nyertes csapatot választ ki a zsűri. A győztesek tagjai - a versenytrófeák mellett - korszerű Windows 10-es eszközöket is hazavihetnek nyereményként, továbbá jár nekik egy mentorálás is a Microsoft egyik magas beosztású vezetőjétől.

A versenyre február 3-tól várják a jelentkezőket imaginecup.microsoft.com oldalon, ahol az oktatók regisztrálni is tudnak az induláshoz, hogy hozzáférhessenek az Imagine Cup Junior teljes erőforráskészletéhez, az útmutatóktól a projektsablonokon át a szükséges tananyagig. Az ötletek kidolgozására meglehetősen kevés idő áll rendelkezésre, 2020. április 17-ig kell ugyanis elküldeni a pályázatokat.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.