A GlovEye jutott az Imagine Cup döntőjébe

|

A Microsoft nemzetközi startup versenyének döntőjében idén Magyarországot egy olyan csapat képviseli, amely vak és gyengénlátó embereknek adja vissza az olvasás élményét.

Bármilyen társadalmi problémára gyógyírt jelentő applikáció élhetőbbé teszi a világot - ez a felismerés vezérelte a Microsoftot, amikor útjára indította az Imagine Cupot. Ennek megfelelően a versenyen általában azon megoldások szerepelnek jól, amelyek a profi előkészítés és prezentálás mellett az emberek szemébe is könnyet tudnak csalni. A GlovEye csapata ennek tudatában esélyesként érkezhet a versenyre, hiszen megoldásuk valós időben képes Braille-írásra fordítani, így téve olvashatóvá a nyomtatott szövegeket a látássérült felhasználóknak.

Az ujjra erősített speciális eszközzel nyomon követett szöveget a mobiltelefon beolvassa és Braille-jelekre fordítja, amelyeket az eszköz valós időben juttat vissza az olvasó ujjbegyébe. A Microsoft AI (mesterséges intelligencia) megoldását használó mobilapplikáció az okostelefonok mellett HoloLensszel is együttműködik.

Az Imagine Cupon egyébként évről-évre kiemelkedően teljesítenek a magyar csapatok. A  siker érdekében a magyarországi döntőt idén is egy felkészítő kurzussorozat előzte meg, ahol igyekeztek elmélyíteni a résztvevő csapatok angol nyelv és prezentációs technika tudását.

Szintén a diákoknak, de a hardcore fejlesztőknek szól a komoly IT ismereteket igénylő verseny, az idén első alkalommal megrendezett Microsoft Imagine Learn to Win Contest. A Microsoft Student Partnerek által szervezett megmérettetésen egy, a fesztiválokra való belépést megkönnyítő applikáció megalkotása volt a döntős feladat.

A versenyen közel száz induló közül az ötletes nevű Csapatnév (középiskolás kategória), illetőleg az Ákád (egyetemista kategória) csapatok bizonyultak a legjobbaknak: ők tervezték meg a legötletesebben azt a telefonos alkalmazást, amely egy képzeletbeli zenei fesztivál regisztrációit és check-injét intézi. A Csapatnév ráadásul - a zsűri szavaival élve - egy profi fejlesztő csapat tudásával és szakértelmével oldotta meg a feladatot. Az Ákád pedig azzal érdemelte ki a jutalmat, hogy nem csupán megoldották, hanem tovább is gondolták a problémát: a regisztrációs felületet egy chatbot és a Microsoft Bot Framework segítségével alakították ki, ezzel pedig elérhetővé tették az alkalmazásukat az összes létező platformon.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.