Hazai ötleteket keres a Microsoft

|

Ismét elindul az Imagine Cup, amely keretén belül középiskolás, és felsőoktatásban tanuló fiatalok versenyeztethetik meg ötleteiket.

Hazánkban már nagy hagyománya van a Microsoft innovációs versenények. Az Imagine Cup tavalyi, Seattle-ben megrendezett döntőjében például a GlovEye csapata képviselte hazánkat, amelynek tagjai nyomtatott szövegeket tettek olvashatóvá vakok és gyengénlátók számára. Két éve pedig bronzérmet ért egy magyar egészségügyi fejlesztés, az InSimu Patient, amely segítségével azóta már a Debreceni Egyetemen képzik az a jövő orvosait.

Idén a Microsoft Azure-t használó csapatok jelentkezését várják február 23-ig. Az országos versenyek győztesei közül a régiós bírák választják ki a közép-kelet-európai fordulón megmérettetésre kerülő ötleteket, a végső, nemzetközi döntőre pedig az Egyesült Államokban kerül sor 2018 nyarán.

A korábbi évekhez képest jelentős változás, hogy idén a Microsoft régiós szakértői a technikai felkészülést segítő webinar sorozatot tartanak, emellett pedig a Microsoft Magyarország, egyedülálló módon, extra támogatást is nyújt a csapatoknak egy négy alkalmas, prezentációs és kommunikációs tréning során. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak az angol nyelv elvárható szintű elsajátítására is, amely értelemszerűen alapfeltétele a sikeres részvételnek az Imagine Cup mindhárom szakaszában. A globális döntő győztes csapata 85 ezer dolláros jutalomban és nagy értékű Azure hozzáférésben részesül, emellett lehetőségük nyílik részt venni egy személyes mentoráláson a Microsoft első számú emberével, Satya Nadellával.

Regisztrálni február 23-án éjfélig lehet az Imagine Cup oldalán.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.