A járványra is felkészült a FIRST LEGO League - indul a regisztráció

|

A LEGO Education, a FIRST és a hazai szervező a koronavírus jelentette kihívásoknak megfelelően alakította át a versenysorozatot.

Szeptember elején Magyarországon is elindult a firstlegoleague.hu oldalon keresztül a világ legnépesebb robotikai versenyének regisztrációja. A HelloWorld Oktatás és Fejlesztés Egyesület a LEGO Education és a FIRST partnereként több lehetséges forgatókönyvet is készített a 2020/2021-es tanévre a nemzetközi LEGO Education partnerek visszajelzései alapján, hogy a versenysorozatot előre felkészítsék egy esetleges elhúzódó járványra. Habár az ifjúsági robotikai verseny szervezői hisznek abban, hogy a lehető legteljesebb élményt a helyszínen megtartott FIRST LEGO League versenyek jelentik, mégis öt különböző lehetséges szcenáriót vázoltak fel, amely egyaránt tartalmazza a tömegrendezvények betiltásából, az utazások felfüggesztéséből és az iskolák esetleges bezárásából eredő kockázatokat.


Annak érdekében, hogy minden regionális forduló, nemzeti döntő és a globális döntő is megrendezhető legyen a FIRST és a LEGO Education a nemzeti partnereivel együttműködve kifejlesztett egy online platformot, valamint a szabályrendszerét is átalakította, hogy az mind személyes, mind virtuális bíráskodás, zsűrizés esetén is jól használható legyen. Az online, honosított platformot a HelloWorld Egyesület ingyen biztosítja minden résztvevő, szervező számára, így az iskolák bezárása esetén is megrendezhetővé válik minden egyes Magyarországi regionális verseny, valamint a 2021. februári Budapesten tartandó Nemzeti Döntő is.


A 2020/2021-es szezonban emellett a HelloWorld Egyesület nem csak csapatok jelentkezését várja, hanem a FIRST LEGO League Challenge, Explore és Discover divíziókhoz egyaránt kínál osztály, illetve óvodai csomagokat, amelyekkel egy oktatási intézmény megszervezheti kiscsoportos FIRST LEGO League versenyeit akár online módon is, úgy hogy a HelloWorld Egyesület az eszközök mellé a LEGO Education által kidolgozott teljes tananyagot is átadja, amely a tanuló csoportok számára 20,40, de akár 80 órás elfoglaltságot is jelenthez a robotika, a természet- és mérnöki tudományok, valamint a matematika világában. A LEGO DUPLO alapú Discover csomag ráadásul családi csomagban is elérhető, így a 4-6 éves gyerekek már nagyon korán megismerhetik többek között a gravitáció, vagy éppen a véletlenszám-generálás fogalmát.


A FIRST LEGO League versenyekről ás készletekről bővebb információ a firstlegoleague.hu oldalon olvasható.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.