Jövőre nemzeti FLL-döntőt rendezhet Magyarország

|

Önálló régióként került fel a FIRST LEGO League versenytérképére Magyarország, a HelloWorld Oktatás és Fejlesztés Egyesület rendezheti meg a hazai döntőt!

Hosszas várakozás után végre eldőlt a magyarországi FIRST LEGO League (röviden: FLL) versenyek sorsa, a LEGO Education ugyanis a HelloWorld Oktatás és Fejlesztés Egyesület kezébe adta a hazánkban zajló robotversenyinek - FLL Explore és FLL Challenge -  felügyeletét, valamint a nemzeti döntő szervezését. Ezzel a lépéssel Magyarország - a szintén globális WRO-hoz hasonlóan - különálló régióként került be a 2020/2021-es versenykiírásba, amely a korábbiaknál nagyobb mozgásteret ad a hazai FLL közösség számára, a csapatok pedig ezzel a változással immár direkt módon juthatnak a globális döntőbe, a FIRST LEGO League amerikai világfesztiváljára. 

Az önálló régió híre azért is kiemelten fontos, mert mindeddig egy extra kvalifikációs lépésként a lengyelek bajnokaival kellett megküzdeniük a hazai diákoknak, hogy a világ legjobbjaival összecsaphassanak, így azonban a magyar nemzeti döntőn diadalmaskodó csapat egyenes ágon jut a globális fináléba (ami a 2020/2021-es szezonban az USA-ban lesz). "Nagy öröm és ugyanakkor felelősség a hazai FIRST LEGO League  robotversenyek koordinálása, ám szerencsére hazánkban már jelenleg is egy nagyon aktív és összetartó FLL közösség él, akikkel együtt dolgozva a korábbiaknál is több gyerekkel szerettethetjük meg a robotikát és a robotvezérlést" - mondta Molnár József, a HelloWorld projektvezetője.

"Egyesületünk számára egyaránt fontos az informatikus életpálya, valamint a STEM tudományterületek népszerűsítése. Az FLL versenyszervezői státusz elnyerése hatalmas lehetőség, hogy a reáltudományok legbarátságosabb arcát mutassuk meg minél több gyereknek."- mondta Virágh Márton, a HelloWorld Oktatás és Fejlesztés Egyesület elnöke.

Az FLL idei tematikája a RePLAY fantázianevet kapta, a feladatok és a pályaelemek pedig az egészséges életmód, a sportok és a fitnesz világába kalauzolják majd a 9-16 év közötti diákokból álló csapatokat. A hazai versenynaptár kidolgozása még folyamatban van, a csapatok és az érdeklődök az fll@helloworldegyesulet.hu címen kérhetnek további információt, mindaddig míg a hivatalos versenyoldal elkészül.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.