Hatalmas segítség FLL-csapatoknak

|

Az FLL-versenyeken induló csapatok nevezési díját és utazási költségét is megtéríti az EMMI.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk az FLL (azaz a FIRST LEGO League) és a WRO (World Robot Olympiad) is bekerült az oktatásért felelős miniszter által anyagilag támogatott tanulmányi versenyek közé, amelynek értelmében a csapatok utólag támogatási kérelmet nyújthatnak be a nevezési és utazási költségeinek megtérítésére, amennyiben a finanszírozás Magyarországon bejegyzett jogi személyeken (szervezetek, intézmények), vagy hazánkban nyilvántartásba vett egyéni vállalkozók által történt.

Azaz ha egy magyar csapat ingyen szeretne indulni az FLL valamelyik versenyén, akkor nem kell mást tennie, mint befizetnie egy jogi személyen, egyéni vállalkozón keresztül a nevezési díjat, majd a kifizetésért felelős National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítványnak elküldenie a befizetést igazoló blokkot, számlát. A következő FIRST LEGO Leage versenyekre vonatkozik a nevezési díj és utazási költségtérítés támogatás:

- FLL Regionális fordulók
- FLL Középdöntő (Miskolc)
- FLL Döntő (Bregenz)
- FIRST Championship (Huston)
- World Festival (Detroit)
- FLL Open International (Törökország)
- FLL Open International (Libanon)

Az NI Alapítványa a felhívás szerint 3 millió forint keretösszeggel rendelkezik a nevezési költségek, és 4 millió forintos keretösszeggel az utazási költségek támogatására. Így lehet, hogy amennyiben népszerű lesz a felhívás, az utazás támogatás 4 millió forintos kerete kevésnek bizonyul majd. Erre azt esetre a következő kitételt találtuk a felhívásban: "Az egyes igénylők részére biztosított támogatás mértéke a támogatási kérelmet benyújtók számának, a beérkezett igények és a Támogató mérlegelésének függvényében változhat."

Az idei, Into Orbit, űrkutatással kapcsolatos kihívásra még október 21-ige lehet jelentkezni a first-lego-league.org oldalon. Ha most vágnátok bele a robotversenybe, ne habozzatok, és mindenképpen tartsátok meg a befizetéseket igazoló számlákat!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.