A karantén alatt is tovább épül a MineBudapest

|

Szent László Kórház, Károlyi kert, Szabó Ervin Könyvtár és a Kecskeméti utca szerepel a MineBudapest legújabb pályázatában, vagyis ezeket lehet megépíteni május 10-ig a virtuális térben.

A karantén időszakában is folytatódik Budapest felépítése a világ egyik legnépszerűbb online játékterében 6-15 éves gyerekek és fiatalok bevonásával. A Károlyi kert, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Kecskeméti utca mellett a Szent László Kórház főépületének megépítését a jelenlegi helyzetre való tekintettel választották, hogy így is kifejezzék köszönetüket az egészségügyben és az adott kórházban dolgozó orvosoknak és nővéreknek.

Faix Csaba, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) ügyvezetője elmondta, "most még fontosabb, hogy a gyerekek otthon maradjanak, ezért is időzítettük erre az időszakra ezt, az egyébként nyárra és őszre tervezett programot. Természetesen az online oktatás után javasoljuk csak az építkezést a gyerekeknek, vagy a hétvégéken."

A résztvevőknek az 1:1 méretarányban történő építkezéshez előzetesen fel kell mérniük és meg kell ismerniük az általuk kiválasztott terület, illetve épület méreteit, jellegzetes jegyeit. Ehhez a minebudapest.hu weboldalon kapnak segítséget, de a cél az, hogy ők maguk kutassanak és nézzenek utána az építészeti sajátosságoknak. A világ számos városa mellett így hamarosan bejárhatóvá, megismerhetővé válik Budapest is ebben a térben. A játékkal továbbra is minél több fiatalt szeretne a Főváros megszólítani, ezért ismert hazai YouTube videós gamerek bevonásával folyik a népszerűsítés és a kommunikáció. ZsDav, DoggyAndi, IceBlueBird és Chabinho is a szakmai zsűri tagjai, az ő segítségükkel kerülnek kiválasztásra az elkészült, és a weboldalra feltöltött építmények közül azok, amelyek végül teljessé teszik MineBudapest világát.

A legújabb pályázat húsvét előtt startolt, az építményeket pedig május 10-ig lehet feltölteni a MineBudapest weboldalára. Az első három legügyesebb építész idén is díjazásban részesül; az erkölcsi elismerésen kívül olyan értékes nyereményeket kapnak a munkájukért, mint billentyűzet, hordozható hangfal, egérpad és ajándékcsomag.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.