A 10 legjobb önképző szolgáltatás

|

Sohasem késő újat tanulni. A webről nem csak a nyakkendőkötés leshető el, akár egy teljesen új szakmába is belekóstolhatsz.

01 - udemy.com

Rengetegféle videotanfolyamot kínál az alapvetően angol nyelvű kurzusokra építő szolgáltatás; tanulhatsz többek között szónoki mesterséget, programozást, fényképezést, megtudhatod, miként lehetsz kreatívabb vagy éppen jobb szülő. Szinte állandóak a felületén az akciók és a leárazások, érezhetően minden trükköt bevet a Udemy - lemásolva a Booking rámenősségét -, hogy vásárlásra ösztönözze látogatóit. Habár viszonylag kevés a mély és alapos tananyag, egy új készség vagy képesség alapjainak megtanulására ideális és költséghatékony választás lehet. A megfelelő kurzus megtalálásában a felhasználói értékelések is segíthetnek.

02 - masterclass.com

A Udemyhez hasonlóan a Masterclass sem fókuszál egyetlen területre, habár az adatbázisában jóval kevesebb kurzus található meg. A megoldás teljes egészében a celebfaktorra épít, hiszen ki ne akarna főzni tanulni Gordon Ramsey-től, színészmesterséget Helen Mirrentől vagy éppen zeneszerzést Hans Zimmertől? Több mint harminc híres oktatóval büszkélkedhet a VIP-szolgáltatás, hétnapos próbaidőszaka pedig remek lehetőség a példaképek meghallgatására.

03 - typingclub.com

Habár az álláshirdetések között viszonylag ritkán jelenik meg a feltételek között a gyorsírás, mégis hatalmas előnnyel indulhat a munkaerőpiacon az, akinek nem kell gépelés közben a klaviatúrára néznie. A Typingclub játékos leckéi azoknak is jól jöhetnek, akik nem készülnek pályamódosításra, csupán hatékonyabbá akarják tenni meglévő munkájukat. A szolgáltatás nem igényel regisztrációit, és ingyen is használható, cserébe hirdetéseket jelenít meg.

04 - udacity.com

Elsősorban a digitális kompetenciák fejlesztésére épít a Udacity. Tananyagainak kidolgozásában olyan cégek vettek részt, mint a Facebook, a Google, az IBM vagy éppen az Amazon, azaz elsősorban e cégek igényeinek megfelelő kurzusokat találhatsz a felületén. A tanfolyamok végén így olyan virtuális oklevet szerezhetsz, amelyet az említett cégek mind elismernek. A tananyagok között megtalálható Android- és Front End-fejlesztés vagy éppen a gépi tanulás jelzi, hogy nem kezdőknek való.

05 - codewars.com

Mi kell ahhoz, hogy valaki jó programozó legyen? Gyakorlás, gyakorlás és még több gyakorlás. Ebben lehet segítségedre a Codewars, amely folyamatosan újabb kihívások elé állítja felhasználóit, akik így gyakorlati problémák megoldásával csiszolhatják tudásukat. A szolgáltatásban elért magas pontszám sok IT-céghez azonnali belépőt jelenthet, pláne, hogy a munkaerőpiacon népszerű programnyelveket mind ismeri az oldal.

06 - netacademia.hu

Szinte már alapvetés, hogy annak számára, aki naprakész tudásra vágyik, elengedhetetlen az angol nyelv ismerete. Ám szerencsére e szabály nincs kőbe vésve, a NetAcademia ugyanis a nemzetközi példákat meghonosítva magyar nyelven kínál online képzéseket, így a magas szintű - leginkább informatikai - tudáshoz a kistelepüléseken élők is hozzáférhetnek, ráadásul mindezért egy kisebb vagyont sem kell kifizetnie az érdeklődőknek. Ingyenes kurzusaikért csak regisztrálni kell.

07 - hu.duolingo.com

Manapság alapelvárás az idegen nyelvek ismerete, legalábbis rendkívül nehezen tud érvényesülni az, aki nem képes angol nyelven kommunikálni. A hagyományos tanfolyamok helyett vagy inkább mellett érdemes feltelepíteni okostelefonra a Duolingo programját, amellyel játékos formában megtanulhatunk angolul, miáltal megnyílik az út az egyéb nyelvek felé, legyen szó olaszról, németről, spanyolról vagy éppen portugálról. Napi pár perc gyakorlás rengeteget számíthat.

08 - memrise.com

Viszonylag kevés saját fejlesztésű tananyag található a memrise oldalán, sokkal inkább egy tanulásalapú közösségi oldalról van szó, ahol bárki létrehozhatja saját kvízét. A memrise felhasználói az elmúlt években nem sokat tétlenkedtek, így ma már rengeteg, memorizálásra építő kvíz található az oldalon, viszont a legtöbbhöz nem árt érteni angolul, így akár nyelvtudásod továbbcsiszolására is alkalmas lehet (például egy délután alatt megtanulhatod az összes olyan erdei madár angol nevét, amelyek egy részét még magyarul sem ismered).

Mivel a szolgáltatás teljesen nyílt, és rendkívül könnyű egy saját kvíz létrehozásra, a megoldást tanároknak, tanulócsoportoknak is bátran merjük ajánlani, pláne, hogy az ismerősök a tanulásra építő közösségi oldalon követhetik egymást, illetve a pontgyűjtés alapján akár egy házi ki tud többet versenyt is rendezhetnek. A megoldás ugyan rendelkezik fizetős Pro kiadással, ám véleményünk szerint ingyenes verziója is jól használható.

09 - drawspace.com

Gondolnád, hogy az interneten keresztül akár rajzolni is megtanulhatsz? Természetesen csak egy bizonyos szinten, hiszen a tehetség nem adható át a biteken keresztül, viszont az elméleti rész, a fontos és hasznos praktikák mind megmutathatók, megtaníthatók. Ezt használja ki a több mint 500 leckével rendelkező szolgáltatás, amely havonta 10 dollárért 10 tananyaghoz ad hozzáférést.

10 - skoove.com

A számítógépek és az internet megjelenésével a zenetanulás is szintet léphet, így manapság már csak kevesen lepődnek meg azon, hogy akár zenetanár nélkül is meg lehet tanulni zongorázni. A Skoove nem csak a zenei alapok elsajátításában segít, adatbázisában rengeteg híres zeneszám található meg, ráadásul a mikrofon-hozzáférésnek köszönhetően a program pontosan tudja, hogy a zongorán mikor milyen gombot nyomtunk le, és milyen ütemben, így még időben tud figyelmeztetni.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.