Wordpress websuli: ismerd meg az olvasóidat!

|

Szeretnél több információt megtudni az oldaladat látogató felhasználókról? Elemezd egy kicsit statisztikai adataidat!

Igencsak oda kell figyelned a weboldaladat látogató közönség összetételére és igényeire, ha megfelelő tartalmakat akarsz készíteni, hiszen így garantáltan olyan dolgokkal töltheted meg felületedet, amelyek állandó olvasóid számára teljes mértékben relevánsak lesznek, és garantálják rendszeres visszatérésüket. Nem kell azonban feltétlenül kérdőívekkel bombáznod a honlapodra érkező felhasználókat - bár kétségtelenül hatékony módszer -, hogy ezeket az értékes információkat kiderítsd.

Oldalad statisztikáinak mélyreható elemzésével rengeteg hasznos ismerettel gazdagodhatsz, amelyek még a fejlesztési irányelveket is segíthetnek lefektetni.

Cikkünkben összeszedtünk néhány kiegészítőt, ezek segítségével a felületedet felkeresők legfontosabb szokásairól tájékozódhatsz, az információkkal pedig nemcsak az oldalad forgalmát lendítheted fel, de azt is garantálhatod, hogy olvasóid elégedetten távozzanak minden egyes látogatást követően.

Grafikonok sűrűjében

A legtöbb szolgáltatásban ma már egyszerűen elérhető és viszonylag átlátható adatokkal találkozhatsz, így ha érdekel, hogy milyen oldalakról érkeznek hozzád az emberek, esetleg földrajzilag honnan érhetnek el olvasóid, vagy az, hogy milyen nemű és korú látogatókat vonzanak az egyes írásaid, néhány kattintással hozzáférhetsz ezekhez a hasznos tudnivalókhoz.

Ezenkívül a statisztikai adatok segítenek honlapod keresőoptimalizálásában, valamint a különféle együttműködések - mint a felhasználói forgalomterelés - során is kulcsfontosságú szerepet játszhatnak. Ha pedig nem csak hobbi szinten foglalkozol blogod/weboldalad üzemeltetésével, akkor még fontosabbá válnak ezek az analitikai eszközökkel kinyerhető információmorzsák, hiszen látogatóid életkora, esetleg érdeklődési köre alapján sokkal célzottabban helyezhetsz el olyan hirdetéseket az oldaladon, amelyekre nagy valószínűséggel érkeznek majd kattintások.

A posztok hossza

Egy blog és egy honlap tartalmának kialakításakor kiemelten oda kell figyelned, hogy milyen hosszan merülnek el olvasóid egy-egy terjedelmesebb posztban, írásban. A görgetések nyomon követésével ezt az információt viszonylag egyszerűen kiderítheted, így azt is megtudhatod, hogy nagyjából milyen terjedelmű cikket kell írnod ahhoz, hogy az a felhasználók számára optimális legyen.

Ha ugyanis azt látod, hogy a nagyobb írások végéig kevesen jutnak el, érdemes mellőznöd a terjengős tartalmakat, vagy adj lehetőséget arra, hogy az érdeklődők a teljes cikket olvassák el, míg a többi felhasználó csak egy zanzásított változattal találkozzon. Sok oldalon tapasztalhatod azt is, hogy a cikkek mellett feltüntetik az átlagos olvasási időt, ez szintén jó módszer arra, hogy aki csak a rövidebb írásokra kíváncsi, a hosszabbakat el tudja kerülni.

Analitikai bővítmények

MonsterInsights

Amennyiben mély ismerteket szeretnél szerezni arról, hogy felhasználóid milyen honlapelemekkel lépnek interakcióba, illetve mennyi időt töltenek az aloldalaidon, a MonsterInsights tökéletes megoldást nyújt számodra.

web: monsterinsights.com 

Google Analytics

A Google Analytics szolgáltatása átfogó képet ad oldalad látogatottságáról, emellett valós idejű forgalmi információkat kínál, és a különféle dizájnváltozások hatásait is leszűrheted vele.

web: analytics.google.com

ExactMetrics

A statisztikai elemzésekben kezdő felhasználók számára hasznos az ExactMetrics, amely a Google Analytics helyenként kissé túlbonyolított környezetét teszi közérthetővé. A plugin a WordPress adminfelületébe épül be.

web: exactmetrics.com

Heap

Egy komoly weboldalelemző szolgáltatással áll rendelkezésedre a Heap, amely extra kódok elhelyezése nélkül gyűjti az adatokat az oldaladon zajló tevékenységekről. A szoftver mélyreható viselkedési statisztikákat is készít.

web: heap.io

StatCounter

A bővítmény kaput nyit a StatCounter felhőjéhez, amely alapszintű, ám könnyen áttekinthető analitikai szolgáltatást kínál a felhasználóinak. A kapott adatok alapján sok mindent megtudhatsz olvasóidról.

web: hu.statcounter.com

Jetpack

Igazi mindenesként tekinthetsz a Jetpack bővítményre: számos kiegészítő funkcióval dobja fel honlapod felületét, egy kis keresgélést követően pedig oldalad statisztikai információit is eléd tárja.

web: jetpack.com

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.