Versbe foglalták az IT foglalkozásokat

|

Ingyenesen letölthető kiadvány készült Varró Dániel költő verseivel, Baranyai (b) András illusztrációival az NNG felkérésére.

Színes, gyönyörű rajzokkal illusztrált gyerekkönyvet készített a hazai autóipari szoftverfejlesztő NNG. A 6-10 éves korosztálynak szánt kiadvány humoros, vidám formában, versekbe szedve mutat be 12, az informatika területéhez kapcsolódó szakmát. A könyv 12 verset tartalmaz, melyeket Varró Dániel, a gyerekverseiről ismert, kortárs költő vetett papírra az NNG munkatársainak támogatásával. A kötet nyomtatókész verzióban ingyenesen letölthető bárki számára a nng.com/hanagyleszek oldalról, színes és színezhető verzióban is.

"Fontosnak tartottuk, hogy a gyerekek nyelvén is érthetően tudjuk elmondani, milyen izgalmas karrierlehetőségeket tartogat az informatika. Azt gondoljuk, minél korábban hallanak a gyerekek ezekről a szakmákról, annál kevésbé lesz idegen a számukra." - mondta el Schenk Andrea, a vállalat globál PR menedzsere, a könyv szerkesztője.

"Szerettük volna megmutatni, milyen sokszínű és változatos foglalkozások léteznek, kedvet csinálni hozzájuk, és segítséget adni az erről szóló beszélgetések elindításához" - tette hozzá Kerecsen Tamás, az NNG technológiai igazgatója.

Varró Dani, aki három fiúgyermek édesapja, az NNG kollégáinak idegenvezetésével ismerhette meg jobban az informatikai pályákat. "Érdekes kihívás volt egy-egy komplexebb munkakört gyerekek számára is érthető módon megmagyarázni, de a mondóka formátum, a versek ritmusa sokkal közelebb hozza a legifjabbakhoz is a témát. Nem könnyítette meg a feladatot az sem, hogy rengeteg kifejezés és megnevezés angolul használatos, de azt hiszem, sikerült elérni a célunkat, és gyerekeknek is élvezhető módon beszélni ezekről a foglalkozásokról" - mondta el a projekttel kapcsolatban.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.