Tanórát tartottak a Tanár sorozat főszereplői

|

Rendhagyó tanórát tartott Trokán Nóra és Nagy Ervin, A Tanár című sorozat két főszereplője Ózdon. A színészek a Magyar Református Szeretetszolgálat Válaszút Digitális Programjában résztvevő gyerekekhez látogattak el.

Tanulni fontos, de nem mindenki indul egyenlő esélyekkel tudása, tehetsége kibontakoztatásában. Az ózdi járásban minden harmadik tanulót fenyeget a lemorzsolódás veszélye. A térségben élő rászoruló gyerekek számára a tanulás jelenti az egyetlen kitörési lehetőséget.  A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) Válaszút Digitális Programja a leszakadó térség ezen fiataljai számára nyújt segítő kezet, mégpedig kortárs segítők bevonásával, felhasználva a technika adta vívmányokat. A projektben jelenleg 60 gyermek vesz részt, akik mellé olyan kortárs segítőket keres a Szeretetszolgálat, akik Skype-on keresztül korrepetálják társaikat azokból a tantárgyakból, melyekből segítségre szorulnak. Az ózdi gyerekek nemrégiben megkapták az MRSZ-től azokat a tableteket, melyek segítik a digitális tananyagok elsajátítását, ehhez pedig mind a 60 tanuló saját SIM-kártyát kap a programot támogató Telenortól, havi 30 gigabájt Hipernettel.

A EFOP-5.2.1-17-2017-00011 "Válaszút - Komplex digitális program a sikeres életpályáért" elnevezésű projekt több összetevős, komplexen foglalkozik a hátrányos helyzetből induló fiatalokkal. A szervezet munkatársai, önkéntesei, mentorai révén segítséget nyújt a tanulásban, később a pályaválasztásban, és családgondozás is zajlik.

A fiataloknak mindemellett különböző csoportos tematikus foglalkozásokat is tart a Szeretetszolgálat, ahol a tudásmegosztás mellett fontos ügyekre is ráirányítják a gyerekek figyelmét. Így például központi téma - többek között - a drogprevenció és bűnmegelőzés, a pénzügyi tudatosság vagy épp a tanulási nehézségek leküzdése.

"A Tanár című sorozat minden epizódjában egy fontos, a korosztályt érintő társadalmi témát dolgoz fel, ezért arra gondoltunk, hogy az egyik ilyen tematikus beszélgetésünkön a tanulási nehézségekről szóló részt megnézzük a gyerekekkel. Nagy örömünkre szolgál, hogy a beszélgetésre ellátogatott hozzánk a sorozat két főszereplője. Biztosak vagyunk benne, hogy a gyerekek számára maradandó élmény marad a találkozás és a beszélgetés is" - mondta el Bakos Zsuzsanna, a program koordinátora.

A gyerekek kezdetben megszeppenten figyelték a két színészt, aztán gyorsan bizalmukba fogadták őket és egy felhőtlen beszélgetés indult el. A fiatalok közül mindenki szeretne továbbtanulni, sokan közülük igazi hiányszakmák iránt érdeklődnek. Van, aki villanyszerelő, fodrász, rendőr vagy épp védőnő szeretne lenni.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.