Sisák Zoltán az év digitális oktatási nagykövete

|

A Gyurós Tibor-díjat az IVSZ Menta konferenciáján adták át. A szakmai zsűri az év menedzsere, a digitális oktatás nagykövete, az év digitalizációs projektje, illetve az év innovációja díjak odaítéléséről döntött.

Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért 1997 óta díjazza a hazai piac kiválóságait és reménységeit, 2001 óta pedig Gyurós Tibor-díj néven adja át az elismeréseket olyan szakemberek, és vállalkozások részére, akik az elmúlt egy év során meghatározó munkát végeztek az iparágban. Ebben az évben huszonegyedik alkalommal történt meg a díjak átadása, amelyre ünnepélyes keretek között, a MENTA konferencián került sor Sárváron. Az idei díjazottak:

Az év menedzsere: Birmacher Barnabás - Bitrise, CEO
A digitális oktatás nagykövete: Sisák Zoltán - HTTP Alapítvány, kuratóriumi elnök
Az év digitalizációs projektje: Lidl Magyarország Bt. - rövid lejáratú termékeket automatikusan diszponáló MI rendszer
Az év innovációja: WIWE mobil EKG, Sanatmetal Kft.

A Birmacher Barnabás vezetésével működő Bitrise az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő magyar startupja mind létszám, mind bevétel tekintetében. A csapat több millió dollárnyi befektetéshez jutott az elmúlt időszakban, ami jól mutatja, hogy az alapötletet (mobilalkalmazás-fejlesztőket segítő szoftverplatform) mennyire egyedinek és innovatívnak ítélte a piac.

A digitális nagykövet címet elnyerő Sisák Zoltán az informatikai képzés egyik legmeghatározóbb alakja, aki sokat tett az iskolai rendszerű és az azon kívüli oktatás digitalizációjáért. Az általa vezetett és fejlesztett Cisco Hálózati Akadémia ma Magyarországon közel 15 ezer diáknak ad tanulási lehetőséget, de ő volt az alapítója a több mint 1500 tanárnak online képzést nyújtó Infotanár Mentor Programnak is.

Az év digitalizációs projektje elismerést idén a Lidl Magyarország Mesterséges Intelligencia alapú fejlesztése kapta, amelynek segítségével jelentősen csökkenthető az áruházlánc ökológiai lábnyoma. A projekt célja a friss áru diszponálási folyamata során hozott, korábban emberi mérlegelésen múló döntések teljeskörű automatizálása. Ezzel a Lidl rövid szavatossági idő nyomán történő selejtezésveszteségei jelentősen visszaszoríthatók.

A WIWE mobil EKG kapta az év innovációja díjat: a mindössze 32 grammot nyomó, névjegykártya méretű eszköz a világ jelenleg legnagyobb tudással bíró, orvostechnikai minősítéssel rendelkező EKG eszköze. Az okostelefonokkal együttműködő WIWE képes a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázati értékelésére, illetve a mérést követően automatikusan elvégzi a jelek orvosi értékelését.

A rendezvényén emellett bemutatták A Mesterséges Intelligencia Koalíció és az IVSZ közös kutatását, amelyben beazonosították az MI-ben érdekelt hazai szereplőket és az iparági kitörési pontokat. A kérdőíves felmérés első körben a K+F, az oktatás, az alkalmazás, a bevezetés és tanácsadás, valamint az ökoszisztéma építés kategóriáiba tartozó szereplőket célozta.

Illusztráció: MI Koalíció-IVSZ, Nyitókép: IVSZ

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.