Megtaláltuk 2018 Excel-mágusát!

|

Szabó András a későn fekvés, valamint a kapott zsebpénz és az iskolai érdemjegyek összefüggéseit kutatta.

Rengeteg adat, információ vesz körbe minket, amelyek összegyűjtésével és elemzésével jobban megérthetjük a körülöttünk lévő világot és társadalmunkat. A Microsofttal összefogva januárban egy versenyt indítottunk, általános iskolásoknak és középiskolásoknak, amely során a legjobb fiatal adatelemzőket kerestük.

Felhívásunkra végül több mint kétszázan jelentkeztek az ország számos pontjáról, kistelepülésekről és megyeszékhelyekről. A versenyzőknek több forduló során kellett bizonyítaniuk adatgyűjtő, -elemző és Excel-tudásukat.

Az utolsó fordulót követően végül Szabó András, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanulója gyűjtötte a legtöbb pontot, akit egy Xbox One X játékkonzollal és a Forza Motorsport 7 játékkal jutalmaztunk meg. Szabó András a pályázatában azt kutatta, hogy a későn fekvés, illetve a magas zsebpénz hatással van-e az iskolai érdemjegyekre. Ehhez több mint 120 embert kérdezett meg. Az adatok összesítése lentebb látható.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.