Ismert emberek is kódolásra buzdítanak

|

Az információs társadalom nemzetközi világnapja alkalmából 17 ismert személyiséget kért fel a Codecool programozóiskola, hogy valljanak az informatikához való viszonyukról.

Immár ötven éve adózik megkülönböztetett figyelemmel a szakma május 17-nek. Míg azonban 1968-ban még "csupán" a távközlés volt olyan nóvum, ami érzékelhetően forradalmasította a minket körülvevő világot, 2006-tól az ENSZ döntése nyomán ezt a napot már az információs társadalom világnapjaként tartjuk számon. amely apropóján a Codecool programozóiskola elindította a "Tanulj meg kódolni!" kampányát.

A kampányhoz forgatott videointerjúkra 17 személyt kértek föl, hogy meséljenek a kódoláshoz és az információs technológiához való viszonyukról, az első találkozástól a jövőbeli várakozásaikig. Megtudhatjuk Harcsa Veronikáról, hogy majdnem lediplomázott műszaki-informatika szakon; fény derül rá, hogy a Bitcoin hazai legismertebb evangelistáját mi indította arra, hogy négy évesen már programokat írjon; a vállalkozások tízezreinek könyveléséért felelős Kulcs-Soft első embere pedig korai lyukkártyás emlékeiről vall. Betekintést nyerhetünk többek között az Állás.hu, a Jófogás, az E.ON Business Services Hungary, a Prezi, a Bridge Budapest vagy a Szállás.hu első emberének informatikával való megismerkedésének történetébe is. Saiid az Akkezdet Phiaitól pedig ihletettségében még egy strófát is költött a programozásról.

A kampányvideókban megszólaló személyek:

- Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom korábbi kommunikációs igazgatója
- Boda József, a Codecool vezetője és társalapítója
- Debreczeni Barnabás, bitcoin evangelista, a Shinrai alapítója
- Halácsy Péter, Budapest School, CEO & Prezi társalapító
- Harcsa Veronika, énekes, dalszerző
- Kálmán Gergely, Buffered VPN alapító
- Koncsos Brigitta, az E.ON Business Services ügyvezető igazgatója
- Kulcsár Tibor, Kulcs-Soft alapító, volt ügyvezető
- Laufer Tamás, Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnöke
- Németh Gergely, Anima Sound System producere és dalszerzője
- Orosz Györgyi, A Hősök Tere alapítvány társalapítója
- Palocsay Géza, a jófogás.hu ügyvezetője
- Pistyur Veronika, a Bridge Budapest egyesület elnöke
- Pőcze Balázs, a Mito társalapítója, kreatívigazgatója
- Rácz István, az állás.hu alapító-vezérigazgatója
- Saiid, rapper, szövegíró - Akkezdet Phiai
- Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezetője

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.