Egy nő lett az ország legjobb informatikusa

|

1867 feladat, 19 szakmai partner, 2600 versenyző, és egy abszolút győztes, Borbély Zsófia, aki a "Magyarország legsokoldalúbb informatikusa" cím mellé a "Legkiválóbb Női Versenyző" különdíjat is megkapta a második Országos IT Megmérettetésen.

A 10 héten át tartó legnagyobb online IT versenyen a résztvevők 24 különböző területen mérték össze tudásukat. Belekóstoltak egy új gyártósor egyik robotjának tervezésébe, chatbotot fejlesztettek, megmutatták, hogy képesek komplett, adattárház-alapú rendszerek megtervezésére és elkészítésére, a JavaScript guruk pedig egy fiktív bank internetbankjának fejlesztésére is vállalkoztak. A legnehezebbnek az Android programozást ítélték, ezt követte a beágyazott rendszerek (C), akik pedig eljutottak az IT biztonság utolsó fordulójának jó megoldásig, 9,7-re értékelték a feladatok nehézségi fokozatát. A Megmérettetésre közel 2600-an jelentkeztek, ám az egyre nehezedő kihívásokkal végül 700-an birkóztak meg.

"Ez egy olyan pálya, ahol a megszerzett tudás akár 1-2 év alatt is elévülhet és csak azok lesznek képesek jó irányba befolyásolni a jövőt, akik kitartóak, folyamatosan képesek megújulni, akár úgy, hogy megmérettetik magukat egy ilyen versenyen" - mondja Pulay Gellért, a versenyt szervező IThon.info alapítója.

A feladatok hitelesítőjeként 19 cég csatlakozott a versenyhez, hogy megmutassák: az IT nem egyetlen szakma, sokszínű, itthon is végtelen lehetőségeket rejt, és azok is megtalálhatják benne számításaikat, akik még ma nem is gondolnak rá. "Magyarország legsokoldalúbb informatikusa" végül egy fiatal hölgy lett, ő teljesített legjobban a legtöbb kategóriában. Borbély Zsófia nyolcszor került az első tízbe, így ő repül a németországi Augsburgba, a KUKA központi gyárába, ahol megismerkedhet a jövő technológiájával, felfedezhet egy futurisztikus világot, és átérezheti egy napra, hogy mit is jelent az "Orange Intelligenz". A legsokoldalúbb informatikus a Tesztautomatizálás, a Java Innovation és a Python kategóriákban is learatta a babérokat, így nem meglepő, hogy a 85 hölgytársa közül övé lett a "Legkiválóbb Női Versenyző" cím is.

A verseny második helyezettje Fejér Attila lett, aki a Java Enterprise Edition és a JAVA (Spring, Hibernate, JPA) kategóriákban is nyert, további 4-ben pedig pontszerző helyen végzett. A harmadik hely Szőke Zoltáné, aki az Oracle SQL - PL/SQL programozás és az AWS - Big Data idei mesterének mondhatja magát további öt helyezése mellett.

További kategóriagyőztesek:

- Juhász Viktor István: Linux üzemeltetés (Wonderline)
- Mátyus-Járai Péter: PHP programozás (Mito Communications)
- Müller Dávid: Microsoft Windows üzemeltetés (Training360)
- Szabó Gábor: Cisco switching/routing, hálózati rendszerek (Training360)
- Szőke Zoltán: Oracle SQL - PL/SQL programozás (Training360)
- Ofella Péter: SQL Server teljesítménymenedzsment (Training360)
- Mátyus-Járai Péter: Weboldal készítés modern eszközökkel (Training360)
- Ofella Péter: .NET fejlesztés C# nyelven (DXC Technology)
- Dávid Bence: Beágyazott rendszerek - (C nyelv) (Nextent)
- Dobos Lóránt: JavaScript programozás (ShiwaForce.com)
- Borbély Zsófia: Java Innovation (ShiwaForce.com)
- Nagy Gábor: DevOps - GCP, AWS és Kubernetes (ShiwaForce.com)
- Lovász Kinga: Analytics in practice (IBM)
- Fejér Attila: JAVA Enterprise Edition (IBM)
- Fejér Attila: JAVA (Spring, Hibernate, JPA) (Qualysoft)
- Nagy Gergely: C++ programozás (NNG)
- Müller Dávid: IT biztonság (Hacktivity)
- Szőke Zoltán: AWS - Big Data (Starschema)
- Szép Dávid: iOS fejlesztés (AutSoft)
- Eszéki Dániel: Android programozás (AutSoft)
- Borbély Zsófia:Tesztautomatizálás (Sigma Technology)
- Török Zoltán: ASP.NET (Grepton)
- Leicht Krisztián: Unity (OtterWorks)
- Borbély Zsófia: Python (Robert Bosch)

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.