Díjazták az év legjobb önkénteseit

|

Kilencedik alkalommal adták át az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjakat.

Az Önkéntes Központ Alapítvány az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idén is az Önkéntesek Nemzetközi Napjához kapcsolódóan adta át az Önkéntességért Díjakat.

A program megvalósításában a Hankook Tire Magyarország Kft. mint az Év Közösségi Kezdeményezése díj támogatója, a Tesco Globál Áruházak Zrt. és a Budapest Bank segített, valamint a HPS Kft. (önkéntességért díj weboldal), a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. és a Bortársaság is támogatta a programot és a díjátadó eseményt. A 2017. év díjazottjai kategóriánként:

Az Év Önkéntese: Bóta Tímea

Tímea mindig is segítő szakterületen dolgozott, az önkéntes tevékenység is magától értetődő számára. Nemcsak a MentaPRO Alapítványnak segít, de családjával együtt többször végzett önkéntes tevékenységet a Budapest Bike Maffia közösségi főzésein is, illetve évekig szervezte a "Jótakaró" akciót, amelyben társaival hajléktalanoknak gyűjtött takarókat. A "Nő a tükörben" önismereti blog szerzője, innen indult az "Esti szép" elnevezésű kezdeményezése is, amelynek keretében naponta posztol verset és egy hozzá illő képet a blog közösségi oldalán, egyfajta önkéntes kultúraközvetítőként (ezen a felületen közel 35 000 követője van, az ebből kinőtt "Versben tükröződve" csoport pedig csaknem 3 000 tagot számlál).

Az Év Civilszervezeti Önkéntes Programja: Technológiai Oktatásért Alapítvány

2014 nyarán indított Skool projektjük célja, hogy műhelyprogramok és technológiára fókuszáló foglalkozásokon keresztül megmutassák a fiatal lányoknak a programozás alapjait és a számítástechnikai szektorban rejlő karrierlehetőségeket. A Skool 3 év alatt, 400 önkéntes bevonásával, több mint 1400 iskolás korú lánynak biztosított lehetőséget arra, hogy kipróbálja magát a technológia területén. A 2017 januárjában indított KódKlub projekt keretében gyermekotthonokban, hátrányos helyzetű 6-18 éves fiatalok számára tartottak ingyenes, érdeklődést felkeltő, és korszerű technológiai ismereteket átadó technológiai foglalkozásokat önkéntes tech mentorok bevonásával. Céljuk, hogy minden fiatal számára megadjuk a lehetőséget, hogy olyan hasznos, 21. századi ismereteket szerezzenek a technológia területén, mely a jövőjüket támogatja.

Az Év Intézményi Önkéntes Programja: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Önkéntes programjának létrehozásakor az volt a célja, hogy önkénteseik folyamatos szolgálatot biztosítsanak három területen: látogatókísérésben; rendezvények és múzeumpedagógiai foglalkozások segítésében; és a digitalizálásban. Célként tűzték ki azt is, hogy a kezdetben egy külső Alapítvány által toborzott és foglalkoztatott önkénteseket a Múzeum integrálja, mint saját önkéntes csoportját; valamint elérje, hogy a muzeológusok is elfogadják az önkéntességet, és értékeljék az ilyen nagyvonalúan és professzionálisan nyújtott segítséget. Az elmúlt 10 évben ez meg is történt, és egyre több muzeológus vonja be az önkénteseket a mindennapi munkájába. Törekednek arra, hogy az önkéntesek elégedettségét és motivációit is folyamatosan monitorozzák személyes beszélgetéssel is.

Az Év Vállalati Önkéntes Programja: Ericsson Magyarország Kft.

Az önkéntes programjainak nagy része alulról jövő kezdeményezés alapján jött létre. A Kutatók Éjszakájához való kapcsolódáshoz, az időseket és munkanélkülieket oktató programhoz az önkéntesek keresték meg a cégvezetést, hogy szívesen az ügy mellé állnak, amely természetesen és egyértelműen kapott támogatást, hiszen jól kapcsolódik az Ericssonnak az oktatást és a tudástranszfert zászlójára tűző tevékenységéhez.

Az Év Pro Bono kezdeményezése: PwC Magyarország

Mint gazdasági és pénzügyi tanácsadó cég, azt vallják, hogy alapvető szakmai tevékenységükkel, tudásukkal és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásaikkal tudnak hosszú távon és fenntarthatóan értéket teremteni a közvetlen és közvetett érintettjeik számára. Éppen ezért évek óta egyre több munkatársuk bevonásával kínálnak szakmai segítséget, pro bono szolgáltatást például civil szervezetek számára. 2017. márciusában indították el a Civil Mentoring Programjukat, amin a civil szféra képviselői szakértőktől tanulhatnak többek között üzleti tervezést, kommunikációt és lehetőséget biztosítanak a fejlődésnek és a kapcsolatépítésnek is.

Az Év Közösségi Kezdeményezése (közönségdíj): Térerő - Közösségi Alapítvány a Városunkért

Miskolc csoport tagjai a maguk környezetében a közöny és a beletörődés puccsistái. Szembementek mindennel, ami ma negatívvá és passzívvá tesz embereket. Nem adták fel abbéli meggyőződésüket, hogy vannak a városukban jó ügyek és jó emberek, amiket lehet helyben, helyi adományokból támogatni. Helyi emberek kezdeményezése nyomán közösségi adományozási akciók születettek, melynek mára egy új szervezeti forma a "közösségi alapítvány" ad hosszú távú keretet, hogy közösségük kezdeményezéseinek támogatása mindenki számára elérhető valóság legyen.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.