A legjobb matek, fizika tanárokat keresi az Ericsson

|

Immár 22. alkalommal díjazzák a legjobb pedagógusokat, akik idén már 400.000 forint anyagi támogatásban is részesülnek.

Huszonegyedik alkalommal hirdeti meg az Ericsson Magyarország az egyik legfontosabb nem állami alapítású általánosiskolai és középfokú oktatási elismerést, az Ericsson-díjat. A díjra idén március 21-ig nevezhetik a kiemelkedő tanáregyéniségeket tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények négy kategóriában, melyekben két-két díjat osztanak majd ki. Az Ericsson ettől az évtől közel kétszeresére, 400.000 forintra emeli a díjjak összegét. Emellett a díjat elnyerő tanárok iskolái maximum 1.000.000 forint értékű eszközvásárlásra pályázhatnak.

A vállalat Kutatás-Fejlesztési Igazgatósága 1999-ben alapította meg a díjat azzal a céllal, hogy az általános-, vagy középiskolákban fizikát, valamint matematikát oktató pedagógusok munkájának fontosságát elismerjék, illetve megbecsülését lehetőségükhöz mérten tovább növeljék.

A díjakat 2019-ben is két kategóriában ítélik oda:

1 - "Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért" díj: Két matematikát és két fizikát tanító pedagógus (általános vagy középiskolai) részére egyenként 400 000 forinttal járó díj. Azok kaphatják, akik iskolájukban és azon túl is évek óta a legtöbbet teszik a tantárgyuk iránti érdeklődés felkeltéséért és megszerettetéséért. Élen járnak az innovatív módszerek kidolgozásában és népszerűsítésében.

2 - "Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért" díj: Két matematikát és két fizikát tanító pedagógus (általános vagy középiskolai) részére egyenként 400 000 forinttal járó díj. Azok kaphatják, akiknek tanítványai 2010 óta szaktárgyuk legjelentősebb országos vagy nemzetközi versenyein (például: a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok vagy az ABACUS versenyek; a Varga Tamás, Kalmár László, Zrínyi Ilona, Arany Dániel matematikaversenyek; matematika vagy fizika OKTV; Öveges József, Jedlik Ányos, Mikola Sándor, Szilárd Leó fizikaversenyek, Kürschák József matematikai tanulóversenyek vagy Eötvös Loránd fizikaversenyek valamelyikén) elnyerték az első öt díj egyikét, illetve nemzetközi matematikai vagy fizikai diákolimpiákon arany-, ezüst-, vagy bronzérmet, vagy dicséretet szereztek.

A díjakat a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány ítéli oda, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ericsson-díj bizottságainak ajánlása alapján. A díjazandókra írásos javaslatot nyújthatnak be szakmai és társadalmi szervezetek, a javasolt tanár tevékenységét ismerő kollégák, tanítványok. Az ajánlásnak ki kell emelnie a javasolt személy szakmai és emberi jellemzését, különös tekintettel azokra a szempontokra, amelyek alapján a díjra érdemesnek tartják. Pályázatot csak a különböző kategóriák elektronikus pályázati adatlapjain nyújthatnak be. Ha a korábbi években már javasolt tanár nem kapott díjat, a felterjesztést (aktualizálva) kérjük, ismételjék meg! A Rátz Tanár Úr Életműdíj három Alapítója, a Graphisoft SE, a Richter Gedeon Nyrt. és az Ericsson Magyarország megállapodása szerint egy személynek három éven belül az Alapítók által meghirdetett díjak közül csak egy adható, továbbá, aki megkapta a Rátz Tanár Úr Életműdíjat, az Alapítók egyéb díjaira már nem jelölhető. Ericsson-díjas tanár 8 év elteltével terjeszthető fel újra az Ericsson-díjra. Bővebb információ: eth.org.hu/ericsson-dij-2019.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.