340 mesét szült a Telekom pályázata

|

Gyerekek mesélték el a Telekom Erdei házikójának történetét. A győztes pályaművek e-könyv formában májustól lesznek elérhetők.

A mesék évszázadok óta összekapcsolják a generációkat. Legyenek azok valós vagy kitalált történetek, szerepeljenek bennük természetfeletti lények, vagy mindennapjaink ismerős alakjai, folytonos kapcsolódási pontot jelentenek a családok számára. A mesék által a fiatalabbak tanulhatnak, fejlődhetnek és alternatív módon ismerkedhetnek meg a nagyvilág történéseivel.

A Magyar Telekom - erősítve és modern köntösbe öltöztetve ezt a tradíciót - Erdei házikó néven hirdetett meseíró pályázatot. A résztvevő, 6-12 éves gyerekeknek kimondottan erre a célra rajzolt erdei házikó grafikákkal és állatfigurák segítségével kellett mesét írniuk. A felhívásra 340 alkotás érkezett, amelyek közül korcsoportonként 7-7 pályaművet választott ki a zsűri: Vásárhelyi Kriszta gyermekpszichológus, Gryllus Dániel zeneszerző és Jenkovszky Iván grafikusművész. A győztes pályamunkák májusban jelennek meg egy e-könyvben, amit a tvgo.hu oldalon lehet majd elérni, valamennyi okoseszközön. A nyertes történetek szerzői a következők:

6-7 éves korcsoport: Sajtos Petra, Czifra Benedek, Beke Tamás, Szász Izabella, Mészáros Sára, Liszi Katica, Scheiber Csenge
8-9 éves korcsoport: Ágoston Dóra Éva, Dombi Regina, Szász Dominik, Farkas Szebasztián, Kóté Jázmin, Putnik Zsófia, Jenei Dalma Jázmin
10-12 éves korcsoport: Bereczki Dóra, Atesán Axel Arnold, Fritsi Bertalan, Tóth Antónia, Jónás Milán, Nagy Liliána Zita, Ohnsorge Liza

A díjátadó ünnepséget március 29-én a Magyar Telekom Székházában tartották, ahonnan a 19 résztvevő díjazott oklevéllel és Telekomos ajándékcsomaggal, a kategóriák első helyezettjei pedig ezen felül egy MyKi okosórával térhettek haza.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.