Wiz-Dom: új fejlesztő társasjáték iskolásoknak

|

Az általános iskolások igényeire szabott családi fantasy társasjátékot fejlesztett a Liber Primus Games. A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében, 47,74 millió forint nem visszatérítendő támogatásból valósult meg.

Wiz-Dom címmel készített családi fantasy fejlesztő társasjátékot és videojátékot a magyar tulajdonú Liber Primus Games az általános iskolás tanulók részére. Az ötfős szegedi csapat által tervezett oktatást segítő játék célja, hogy játszva fejlessze a gyerekek tantárgyi ismereteit, logikai és stratégiai gondolkodását, illetve segítse őket a csapatmunka, a közös feladatmegoldás alapjainak elsajátításában. A társas- és videójátékkal a készítők hosszú távú célja az otthoni, családi felhasználás mellett, hogy a játék az iskolai oktatás szerves részévé váljon, és tantárgyi kereteken belül tanulásra motiválja a gyerekeket.

"A 15 hónapos tervezési és fejlesztési folyamat során rengeteg próbajátékot szerveztünk, a visszajelzések alapján pedig folyamatosan formáltuk az eredeti koncepciót, hogy olyan játékot hozhassunk létre, ami valóban segíti a diákok fejlődését" - mondta Csiszár Dénes, a Liber Primus Games vezető játékfejlesztője.



A játék során a résztvevők játékmester vezetésével, egyénileg vagy két-három fős csapatokban haladnak végig a táblán, miközben feleletválasztós feladatokat kell megoldaniuk. A játékosok minden sikeres feladatmegoldásért aranyat és mágikus tárgyakat kapnak, valamint elkezdhetik építeni a végső küzdelem helyszínét. Az aranyat a csapat-stratégia egyeztetése után varázslatokra és újabb tárgyakra válthatják be a gyerekek, végül pedig az általuk felépített pályán megvédhetik az iskolát a szörnyektől.

Az "Oktatási célú hibrid társasjáték fejlesztése" megnevezésű, GINOP-2.1.7-15-2016-00607 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 47,74 millió forint európai uniós támogatás segítségével. A Wiz-Dom népszerűsítését hamarosan a Kickstarteren is lehet támogatni.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.