Wild Code School: új programozóiskola, kifejezetten nőknek

|

A nemzetközi programozó iskola indulásának alkalmából öt női jelentkezőnek térítésmentes képzést kínál.

A Wild Code School egy innovatív európai campus hálózat, mely angol nyelvű, a hagyományostól eltérő on-the-job webfejlesztő képzést kínál immár Budapesten is. Az iskolahálózatot Anna Stépanoff és Romain Cœur alapították 2014-ben. Az alapkoncepció egy 5 hónapos intenzív webfejlesztő képzés, mely e-learning szekciókból és osztálytermi találkozókból, valamint workshopokból és valódi ügyfélproblémák megoldásából áll. Az iskola egyszerre támogatja az asszertív és a kollaboratív munkastílust, alapvető értékei az informatika iránti szenvedély, a folyamatos innováció és a közvetlenség.

A tananyag részét képzik különféle workshopok és hackathonok, de ami a legfontosabb, hogy a diákok - azaz a Wilderek - valós ügyfeleknek is dolgoznak, így a technikai tudás mellett a csapatmunkára való képességüket, tárgyaló- és kommunikációs készségüket is fejlesztik, valamint a későbbi elhelyezkedéshez fontos projekt portfóliót építenek ki.

Az első campus La Loupe városában nyílt, melyet számos másik követett Franciaországban, majd 2018-ban Brüsszelben, 2019-ben pedig Berlinben, Madridban, Lisszabonban, Londonban és Bukarestben nyílt képzési központ. A Budapest-campus mellett 2020 januárjában Amsterdamban, Dublinban, Barcelonában és Milánóban is indul Wild Code School képzés.

Az új campus indulásának alkalmából női jelentkezőknek kínálnak ösztöndíjat, azaz teljes térítésmentességet a bruttó 1,3 milliós tandíjra. Az ösztöndíjban öt hölgy részesül a 15 fős induló osztályból.

Az ösztöndíj egyetlen feltétele az online teszt és a személyes interjú sikeres teljesítése, életkori, előképzettségbeli megkötés nincs. Az első öt hölgy, aki teljesíti a felvételit, részesül az ösztöndíjban. Az informatikában nagy a verseny, de rengeteg lehetőséget kínál a nők számára - a Wild Code School, a SHE.HU és az Egyenlítő Alapítvány kezdeményezése erre szeretné felhívni a figyelmet.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.