UI képzést indít a Magyar Képzőművészeti Egyetem

|

Hiánypótló, gyakorlatorientált képzést indít a felsőoktatási intézmény, ahol a hallgatók többek között az IBM és a Prezi szakembereitől tanulhatnak.

Az IT szektor egyik legkeresettebb pozíciója a UI designer, ennek ellenére minimális a képzési lehetőségek száma a szakemberhiánnyal küzdő iparágban. Ezt az igényt felismerve indítja el idén márciusban kezdődő tematikus, gyakorlatorientált kurzusát a Magyar Képzőművészeti Egyetem. A három hónapon át tartó képzésen résztvevők hetente egy másfél órás előadáson és hétvégenként egy négy órás workshopon sajátíthatják el a szakma módszertanát, legfontosabb fogalmait, és a neves előadók jóvoltából megismerhetik mind az ügyfél, mind az ügynökségi piac sajátosságait.

A gyakorlatorientált kurzus célja az, hogy a 12. hét végére a résztvevők elkészítsék karrierépítéshez szükséges portfóliójuk alapjait. Ehhez az alábbiakba biztosítanak betekintést a szervezők:

- a UI alapfogalmai és történeté,
- a UI tervezés alapjai,
- az alapvető design szabályok (pl. grid, színek, typo),
- a különböző cégtípusokra (pl. ügynökségi, nagyvállalati, startup) jellemző szakmai sajátosságok,
- az akadálymentes design alapjai,
- alapszintű animációs és illusztációs technikák;
- emellett a résztvevők kitekintést kapnak a digitális design új területeibe, mint az AI vagy VR

A Képző UI Academy képzés díja nettó 290 ezer forint. A kurzus órarendje és az előadók névsora az uiacademy.mke.hu oldalon olvasható.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.