Nyerj egy Xbox One X-et Excellel!

|

Légy te a következő Excel-mágus, ismerd meg jobban a körülötted lévő világot, és nyerd meg napjaink legerősebb konzolját.

Emlékszel még a Mátrix című filmre? A mozi megjelenését követően szinte gombamód szaporodtak el a gépeken a zöld és felvillanó fehér színben zuhanó karakterláncos képernyővédők, amelyek a filmben az emberek számára kreált világot jelentették. Neo ezt az adathalmazt látta át az első rész végén, és így tudott szuperképességekre szert tenni, kvázi hackerré válva.

Habár a film alapvetően fikció, és szerencsére nem kényszerítenek minket a gépek arra, hogy egy virtuális világban éljünk - vagy legalábbis nem tudunk róla -, a valóságban is adatok milliói vesznek körbe bennünket, amelyek vizualizálásával jobban megérthetjük a szűkebb és a tágabb környezetünket és akár saját magunk viselkedését is. Te tudod például, hogy naponta mennyi órát töltesz az okostelefon nyomkodásával, hogy a legtöbb ismerősöd mikor ünnepli a névnapját, születésnapját, hogy vajon az ismerősök számának emelkedésével egyenesen növekszik a születésnapi köszöntések száma? Vagy például az iskoládban melyik a legnépszerűbb iskolatáska szín? Számos adat vesz körbe minket, amelyeket érdemes elemezni és kiértékelni, hiszen így jobban megértheted a világ és a környezeted működését.

Az iskolások számára ingyen elérhető Office programcsomag szerencsére remek eszközt ad az adatok rögzítéséhez és elemzéséhez, az Excel ugyanis az elmúlt évtizedben számos remek adatvizualizáló eszközzel gazdagodott, amelyekkel látványosan megmutathatók az adatok közötti összefüggések. Kíváncsi vagy, hogy mindez miként lehetséges? Ha már elmúltál 10 éves, de még nem vagy 18, akkor jelentkezz a Excel-versenyünkre, amely során megmutatjuk majd a hatékony adatvizualizálás titkait. S ha te leszel a legjobb tanítványunk, a legkiválóbb Excel-mágus, akkor április elején egy Xbox One X konzollal és egy Forza Motorsport 7 játékkal is gazdagodhatsz a megszerzett tudáson felül.

Mit kell ehhez tenned? Egyelőre bőven elegendő, ha elküldöd jelentkezésedet az excel.pcworld.hu oldalon, hogy elküldhessük neked a versennyel kapcsolatos további információkat.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.