Már 125 iskola csatlakozott a Microsofthoz

|

Becsengettek a Microsoft Innovatív Iskola Program legújabb tanévére.

Két évvel ezelőtt indult el a Microsoft Innovatív Iskola Program azzal a céllal, hogy lendületet adjon az oktatási körülmények 21. századivá tételéhez. "Az iskolák digitális transzformációja komplex folyamat, nem oldható meg néhány új laptoppal, tablettel vagy interaktív táblával" - emelte ki a program jelentőségét Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország oktatási üzletágvezetője.

Az október 12-én megtartott évnyitón egy rendhagyó tanítási mintanapot szervezett a Microsoft, ahol e jelenlévő tanárok és iskolaigazgatók megismerkedhettek a Minecraft oktatási kiadásával, a 3D Paint-tel, digitális autóskártyákkal, OneNote Osztályjegyzetfüzettel, Teams feladatkiosztással hozza el a 21. századi órákat a diákoknak.

A hat teremben, 20-20 perces turnusokban zajló szekciókon a résztvevők izgalmas kérdezz-feleleket játszhattak a Microsoft élménylaborjában, de segítséget kaptak a hatékony IKT eszközválasztáshoz is. Az eseménnyel egy időben zajló EU Code Week tematikájához is illeszkedve Harold, a robot mindenkit bevezetett a programozás alapjaiba.

A több mint 100 résztvevőből összesen öt tanulócsoport alakult a korábbi évfolyamok iskolaigazgatóinak és a Microsoft Innovatív Pedagógus Szakértőinek vezetésével. A résztvevők rendszeresen találkoznak, hogy motiválják egymást, és megosszák a legjobb gyakorlatokat, vagy megoldást keressenek a tapasztalt problémákra. A Microsoft Innovatív Iskola Program díjmentes, a szervezők mindössze aktív elköteleződést és partnerséget kérnek a csatlakozóktól.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.