Küzd a hirtelen jött népszerűséggel az Okos Doboz

|

Az Oktatási Hivatal által ajánlott szolgáltatás forgalma március 16. óta megtízszereződött. Az oldalt támogató alapítvány emiatt pénzadományokat vár.

A koronavírus új kihívásokat állított a családok elé. Ezek egyike, hogy sok szülő dolgozik úgy otthonról, hogy mellette iskoláskorú gyermeke távoktatását is egyengeti. A megfelelő munkaeszközök és a kellő sávszélesség mellett a nyugodt légkör is elengedhetetlen a hatékony home office-hoz. A zavartalan munka egyik záloga tehát, hogy a diákok önállóan is tudjanak tanulni. Az egyéni haladást segítik a digitálisan elérhető tananyagok és a különböző oktatási platformok is.

Az Oktatási Hivatal által is ajánlott Okos Doboz egy digitális feladattár. Mintegy 13 ezer grafikus feladat, játék található rajta, amelyek a tananyag megértését segítik. A gyakorló feladatok és a tudáspróbák évfolyamonként, tantárgyanként találhatóak. A feladatmegoldásra azonnali visszajelzés érkezik: a rendszer megmutatja a megoldást és az esetleges hibákat.

Az oldal forgalma március 16. óta tízszeresére nőtt, a napi látogatók száma folyamatosan emelkedik. A jelenlegi informatikai rendszer nem bírja ezt a terhelést. Ahhoz, hogy magasabb sebességre kapcsolhasson, sürgős bővítésre van szüksége. Az üzemeltetést támogató alapítvány pénzadományokat vár. Az akciójukról az okosdoboz.hu/tamogatas oldalon olvasható bővebb információ.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.