Két éves a Vodafone digitális iskolája

|

A Szegedi Dóm Látogatóközpontjában, egy ünnepi hangulatú fogadáson ismertették a program eddig elért eredményeit, jövőbeni terveit, illetve két Csongrád megyei iskolának is átadtak egy-egy tablettöltő-szekrényt.

A Vodafone Magyarország Alapítvány 2015-ben indította útjára a Digitális Iskola Programot, amelynek első szakaszában 10 hónap alatt országszerte 1300 Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet osztott ki a szervezet, valamint biztosította az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmat.

A Digitális Iskola Program második fázisban a korábban átadott digitális eszközök (tabletek, e-táblák) résztvevő iskolákkal való mind szélesebb körű megismertetése került fókuszba. Az Alapítvány létrehozott egy Vodafone AppTár nevű applikációs gyűjteményt, amelyben a szolgáltató a digitális oktatást segítő alkalmazásokat tette ingyenesen elérhetővé a tanárok és diákok számára. Egy microsite-ot is létrehozott azzal a céllal, hogy segítse a tanárok oktatási munkáját.

Az Alapítvány emellett kidolgozott egy motivációs rendszert, amelynek lényege, hogy a Vodafone által biztosított digitális eszközök sokoldalú használatára, a játszva tanításra és tanulásra ösztönözze a tanárokat és diákokat. A program keretein belül a gyerekek különböző tantárgyakhoz kapcsolódó töltenek ki kvízeket, készítenek pályamunkát - videókat, fényképeket - vagy játszanak az erre a célra fejlesztett microsite-on. Az iskolák az összegyűjtött pontok függvényében további digitális eszközökhöz, például interaktív táblához és tablettöltő szekrényhez juthatnak hozzá.

Az eszközök ugyan fontosak, de természetesen nem elegendőek a fejlődéshez. A Programban résztvevő iskolákra épp ezért kivétel nélkül jellemző az érdeklődés és a nyitottság a digitális világ iránt, és a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű gyermekek oktatása most a Vodafone Magyarország Alapítványnak köszönhetően nem csupán egyszerűbb, de izgalmasabb is lehet. Erre jó példa a program második fázisának egyik eleme a VloggerSuli is, amelynek részeként egy-egy népszerű vlogger látogat el a résztvevő iskolákba.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.