Iskolák jelentkezését várja a Microsoft

|

Véget ért a szoftvercég Innovatív Iskola Programjának első tanéve. Jövőre újabb intézmények bevonásával folytatódhat a program.

A tavaly ősszel indult Microsoft Innovatív Iskola Program célja hozzásegíteni az intézményeket, pedagógusokat, így végső soron a diákokat a naprakész, digitális tudás elsajátításához a legmodernebb eszközök segítségével. Az országszerte jelenleg 18 intézmény részvételével zajló kezdeményezés része a módszertani támogatás, a legmegfelelőbb platformok és tanulásszervező rendszerek biztosítása, valamint az intézményvezetők és pedagógusok képzése. Az Innovatív Iskola program a következő alappillérekből épül fel:

- Vezetőképző az igazgatóknak: félnapos tréningek során a Microsoft szakértői támogatást nyújtanak az intézmények digitális stratégiájának kialakításában
- Tanárképzés: Az IKT eszközök hozzáadott értékének kihasználása és azok alkalmazása 10 témakörben
- Technológiai támogatás és képzés: a Microsoft minden résztvevő intézmény és pedagógus számára biztosítja az Office 365 programcsomagot és a hozzá tartozó bevezetési segédletet
- Mentorprogram: az innovatív iskolák tantestületei megismerkedhetnek partneriskoláink, a Herman Ottó Általános Iskola és Tudásközpont és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium digitális iskola projektjeivel.

A Microsoft egy videóban összegyűjtötte, hogy mi minden történt például a Herman Ottó Általános Iskolában a projekt első éve alatt:

A zuglói iskola tapasztalatai azokat az intézményeket is motiválhatják, amelyek szintén részt vesznek a folyamatban, vagy éppen most fontolgatják a csatlakozást. "A Microsoft Innovatív Iskola program eredményeképpen korszerűbb, kreatívabban és nagyobb pedagógiai szabadsággal működő tantestület jöhet létre, ami megmutatkozik például a tehetséggondozásban, a felzárkóztatásban vagy az értékelésben is" - emelte ki Merényi Ádám, a Microsoft oktatási üzletágának vezetője.


 
A megkezdett munka a következő tanévben is folytatódik: az iskolák hálózati rendszerében lesz mód közös projektekre és versenyekre is, amelyeket továbbra is a Microsoft digitális oktatási megoldásai támogatnak. Az Innovatív Iskolák új évfolyamainak nevezéseit szeptember 8-ig várja a vállalat az aka.ms/innovativiskola oldalon.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.