Indul a Skype-maraton

|

Immár harmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi, digitális oktatási kezdeményezését a Microsoft.

Ismét oktatási Skype-maratont rendez a Microsoft: az idei résztvevőik 10 millió mérföldnél is hosszabb túrát terveznek megtenni a virtuális térben. A november 28-án, helyi idő szerint reggel kilenckor Új-Zélandon startoló, és november 29-én öt órakor Seattle-ben záruló Skype-a-Thon többezer tantermet kapcsol össze digitálisan, így sokezer diákot és tanárt hoz össze két napra.

Az eseményre készülő magyarországi innovatív tanárok közül ketten gyakorlatilag az esemény teljes időtartamára "betáblázták magukat": a ceglédberceli Novák Károly, illetve a balatonboglári Tóthné Bán Gyöngyi diákjainak már a korábbi alkalmakról ismerős lehet, hogy egy-egy Skype-os beszélgetés miatt hajnalban mennek be az iskolába.

A dunaújvárosi sportiskolások a Microsoft innovatív iskolai hálózatához tartozó Mozgásjavító Iskola mozgássérült gyerekeivel terveznek közös megjelenést a Skype-a-Thon-on. Ebből nem csupán az fog kiderülni, milyen elképzelései vannak egy sportiskolásnak arról, hogy milyen kerekesszékben tölteni az időt, hanem azt is megmutatják a Mozgásjavító növendékei, mi a különbség egy klasszikus kerekesszék és az úgynevezett aktív székek között. De szó esik a közös célról, a legrangosabb sportversenyeken történő részvételről: a Mozgásjavító egyik élsportolója, aki eddig is nagyon szép eredményeket ért el paraúszásban, most első paralimpiájára készül, ahogyan Dunaújvárosban is olimpiai reménységek cseperednek.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.