Frissült a felsőoktatási felvételi tájékoztató, közeleg a jelentkezési határidő is

|

Nem sokáig lehet már halasztani a döntést.

A felvi.hu statisztikái szerint 2021-ben összesen 101881-en jelentkeztek az ősszel induló felsőoktatási képzésekre, akik közül végül 75880-an jutottak be a kiszemelt intézmények valamelyikébe. Remélhetőleg idén is nagy lesz az érdeklődés, de már nincs sok idő a pályázatok beadására, az alap-és mesterfokú képzésekre ugyanis csak február 15-ig tudunk jelentkezni.

A döntés előtt azonban nem árt figyelembe venni, hogy nemrég megjelent a felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése is, amely számos ponton módosította a decemberi kiírást.

"A mai naptól kiegészített, pontosított formában található meg a Felsőoktatási felvételi tájékoztató. A jelentkezőknek akkor is érdemes áttanulmányozniuk a jelentkezési szabályokat, meghirdetéseket, ha korábban már megnézték azokat a honlapon. Vannak olyan szakok, amelyeket különböző okok miatt decemberben még nem hirdettek meg a felsőoktatási intézmények, most viszont megjelennek. Az új meghirdetések és az egyéb korrekciók, törlések beépültek a Tájékoztató szövegébe, és így az egységes szerkezetben olvashatók a Felvin."

- írja a felvi.hu közleménye. A hivatalos kiegészítés egybeszerkesztett változata ebben a PDF-ben tekinthető meg.

A jelentkezés legfeljebb 3 szak megjelöléséig ingyenes. Ha viszont további képzésekkel bővítenénk a sorrendet (legfeljebb még 3 helyre van lehetőség), akkor kiegészítő eljárási díj fizetendő, utalásos vagy bankkártyás formában. A jelentkezés hitelesítési határideje 2022. február 20., ezt Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190) tehetjük meg.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.