Emelt szintű IT-képzés Ferencvárosban

|

Informatikai fakultációt indított a Budapest IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziuma az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karával és az evosofttal együttműködve.

Egyedülálló kezdeményezés indult az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara, az evosoft Hungary és a Budapest IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumnak az együttműködésében, amelynek köszönhetően a programra jelentkezők a 9. évfolyamtól kezdődően emelt szinten és megemelt óraszámban foglalkoznak informatikával, így már az egyetemre előkészítő, magas szintű informatikatudást szerezhetnek. Az újragondolt képzési programmal az együttműködő intézmények célja, hogy az informatikai képzést a középiskolákba is begyűrűző, élethosszig tartó tanulásként fogadtassák el.

A felkészítő középiskolai oktatás része, hogy a hallgatók az első két év után a középszintű informatikai érettségit, majd az azt követő két év után emelt szintű informatikai érettségit tegyenek. Mindemellett matematikából elvárás az emelt szint elérése és a minimum középszintű angol nyelvtudás megszerzése. A képzésben résztvevők 11-12. osztályban, fakultációs formában olyan oktatáson vennének részt, amellyel már az egyetemre előkészítő, magas szintű informatikatudást szerezhetnek. A programterv szerint- az eddigi 9-10. évfolyamos heti egy informatikaóra helyett, 9-12. évfolyamokon emelt szinten hetente 3 órát foglalkoznak a diákok a témával.

A program az evosoft Hungary-vel szoros szakmai együttműködésben és a cég munkatársainak nagyvonalú támogatásával jöhetett létre. A vállalat céges nyílt napok szervezésével is hozzájárul a program sikerességéhez, ahol a hallgatók betekintést nyerhetnek abba, hogy mit is jelent szoftverfejlesztői céges környezetben dolgozni. A képzés szakmai koordinálását, a tanterv kidolgozását, az óraadók biztosítását, valamint az egyetemi nyílt laborok szervezését az Óbudai Egyetem Neumann Informatikai karának koordinátorai és a gimnázium oktatói együtt végzik.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.