Egyre több a HiperSuli-diák

|

Újabb 4 intézmény csatlakozásával 20-ra nőtt a Telenor HiperSuli programjában aktívan résztvevő iskolák száma. Egyszerűsödött a jelentkezési folyamat.

Habár manapság minden híradás a digitális eszközök oktatásban történő aktívabb használatáról szűk, és az eszközellátottság az utóbbi években valamelyest javult az iskolák által önerőből vásárolt, pályázati úton elnyert eszközök, vagy akár a diákok saját eszközeinek mozgósíthatósága révén, még mindig nagy problémát okoz a megfelelő számú és minőségű pedagógiai módszertan hiánya. A Telenor által 2015-ben indított HiperSuli program ebben nyújt segítséget az iskoláknak: közvetlen kapcsolatot tart fent a programban részt vevő intézmények kijelölt tanáraival, a Webuni online oktatási portálon speciális digitális tanárképzést biztosít.

A HiperSuli programban jelenleg 20 intézmény vesz részt, az elmúlt 4 évben már 275 pedagógus sajátított el és kezdett alkalmazni digitális oktatási ismereteket, az így oktatott 243 osztályban pedig a diákok száma a meghaladja az 5500 főt. A programba bevont iskolák, tanárok és diákok száma folyamatosan növekszik, a Telenor pedig egyszerűsítette és ezzel felgyorsította a jelentkezési folyamatot újabb intézmények és tanárok számára: a hipersuli.hu oldalon várja a digitális oktatási módszertanok megismerésére nyitott iskolák jelentkezését.

Innentől elindul az aktív kapcsolat a programot üzemeltető Telenor és a jelentkező intézmény között, melynek részeként az iskola leendő HiperSuli tanárainak a Webuni online felületén el kell sajátítaniuk a HiperSuli digitális oktatási alapismereteket. "A HiperSuli online elérhető tudásbázissal a földrajzi határok is elmosódnak, ezért célunk a Webuni-képzések továbbfejlesztése, az alkalmazott pedagógusi jó gyakorlatok megosztása és bárki számára elérhetővé tétele" - mondta el Koren Balázs, a HiperSuli program szakmai vezetője.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.helloworldonline.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.